Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen opprykksfest for Sola-jentene

Tapte kampen om en plass i Postenligaen

Ingen opprykksfest for Sola-jentene

Det ble ingen eliteretur for Silje Stangeland, Susann Jøraandstad og Sola-jentene i denne omgang. Laget tapte begge kvalifiseringskampene mot Fredrikstad og spiller dermed i 1. divisjon også neste sesong. FOTO: Andreas Askildsen

Sola-jentene må forberede seg på en ny sesong i 1. divisjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.04.2014 kl 20:47

HÅNDBALL: «Vi gratulerer Fredrikstad med seieren og ny kontrakt i Postenligaen. Vi får også fornyet kontrakten vår i 1.div for neste sesong:)», skriver Sola-jentene på sin Twitter-konto i kveld.

Det ble klart etter at Sola i kveld møtte Fredrikstad til den andre av to kvalikkamper til Postenligaen. Fredrikstad vant den første kampen, som ble spilt i Åsenhallen søndag, 31-26 og hadde dermed en ledelse på fem mål foran returoppgjøret.

Kampen i plankebyen endte med en 29-22-seier til Fredrikstad, dermed sikret østfoldingene seg en ny sesong i Postenligaen. Samtidig må Sola forberede seg på ytterligere én sesong i Håndball-Norges nest gjeveste selskap, 1. divisjon.

- Fortjente plassen mer enn oss

- Hvordan er stemningen i troppen nå?

- Den er faktisk ganske grei og den er bedre i dag enn på søndag. Fredrikstad var bedre enn oss i dag og vi hadde samtidig et litt dårlig utgangspunkt etter søndagens kamp. Det var ikke umulig for oss å hente inn ledelsen deres, men slik de spilte i dag, fortjente de plassen i Postenligaen mer enn oss, sier Marianne Klepp Andersen til Solabladet.

- Det hadde nok vært dårligere stemning om vi hadde vunnet med fire mål i dag og dermed tapt hele kvaliken med ett mål, enn når vi taper med sju mål og ikke har en sjanse, legger Andersen til.

Ble for tøft

Sola hang godt med til å begynne med og etter 10 minutter ledet Fredrikstad med ett mål, 5-4.

Ut over i omgangen sikret hjemmelaget seg en klarere ledelse og til pause stod det 13-8. Dermed måtte Sola-jentene vinne 2. omgang med hele 11 mål dersom de skulle rykke opp.

Men etter hvilen fortsatte Fredrikstad å male på. Etter 40 minutter ledet de 20-12. Til slutt endte kampen 29-22.

- Etter to kvalikkamper konkluderer vi med at det var ett år for tidlig med opprykk. Alt i alt er vi ikke gode nok, selv om vi følte vi hadde sjansen, sier Sola-trener Knut Ove Joa.

Verdifull erfaring

Joa legger ikke skjul på at de kjenner på en skuffelse, men samtidig mener han kvaliken gir verdifull erfaring for mange av spillerne. Spesielt for dem som kom fra 2. divisjon foran årets sesong.

- Nå fikk de plutselig møte et lag fra Postenligaen. Det betyr at de får kjenne litt på nivået, samtidig som vi som lag får en bekreftelse på hva vi må jobbe med den neste tiden for å kunne ta steget opp. Vi har ikke blitt skremt av nivået, sier Joa.

I likhet med Joa, ser også Andersen stor verdi i å spille kvalik - uansett resultat.

- Det er greit at alle spillerne får kjenne på nivået. Fredrikstad er et bunnlag fra eliten, men vi får kjent på hvordan det er å være der oppe, sier Andersen som selv har flere års erfaring fra eliteserien.

Lettelse

Samtidig er Joa lettet over at de ikke blir feid av banen.

- Vi er med. Det verste er hvis du spiller kvalik og føler at du aldri er i nærheten, sier Joa og legger til:

- Vi føler at vi har gjort en jobb og vært med. Vi har gjort det vi kunne ut fra de forutsetningene og det mannskapet vi har, sier Joa.

Solas beste spiller ble målvakt Sisse Marie Fahlberg.

Håndballpause

Nå venter en kjærkommen håndballpause for gultrøyene. Vanligvis har de 14 dagers pause etter sesongslutt, men i år har spillerne blitt innvilget en ekstrauke.

- Det er omtrent ett år siden vi startet sesongoppkjøringen, noe som gjør dette til en av de lengste sesongene vi har hatt. Derfor har vi gitt dem tre uker før vi samles igjen onsdag 21. mai. Nå kan de få håndballen på avstand og få ladet batteriene før vi starter opp igjen, sier Joa.

Trenerteamet skal bruke de neste ukene til å legge spillerkabalen for neste års sesong og se hvordan laget kan forsterke seg.

- I år ble vi nummer tre og vi ser oppover. Ambisjonen er å bli bedre enn i år, sier Joa.

Andersen ser frem til 21 håndballfrie dager.

- Alle gleder seg til å få en pause nå. Du merker at det har vært en hard sesong, det har blitt mye spilletid på mange av oss. Nå trenger kroppen litt hvile og restitusjon, samtidig som vi bygger opp ny motivasjon. Når tre uker er gått, kribler det garantert etter å komme i gang igjen, sier Andersen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!