Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Keeperen utlignet på overtid

Keeperen utlignet på overtid

Her dunker keeper, Andreas Normann Eikum, inn 1-1-scoringen på overtid. FOTO: Charlotte Mæland

Fyllingsdalens keeper utlignet til 1-1 på overtid og stjal med det oppmerksomheten fra Solas målscorer Aksel Kloster.

Tekst:

Publisert:

FOTBALL: For Aksel Kloster hadde fortjent all oppmerksomheten etter kampen mot Fyllingsdalen. Etter 81. minutter kom han drivende med ballen, spilte Abdi Huka fri, kom spurtende etter og skrek seg mer eller mindre hes for å få ballen tilbake. Like innenfor 16 meteren mottok han ballen, og med den største selvfølge klemte han til og scoret Sola sitt ledermål.

Det var et fint mål og flott spill, men det som gjør hendelsen spesiell er fordi 18-åringen gjorde akkurat det samme i fjor da han debuterte på a-laget. Et stykke inn i andre omgang var det nemlig Kloster som scoret vinnermålet mot Frøyland i siste seriekamp, og det så ut som publikum skulle få oppleve et déjà vu da Kloster scoret 1-0-målet mot Fyllingsdalen.

Keeperscoring på overtid

Men Andreas Normann Eikum ville der annerledes.

Etter et gjesp av en fotballkamp mellom Sola og Fyllingsdalen ble de siste spilleminuttene meget interessante. Etter Klosters scoring i det 81. minuttet jaget Fyllingsdalen utligningen de sårt trengte i nedrykksstriden. Da stadionuret viste 91 spilte minutter klamret bortelaget seg til Solas boks. Først fikk laget hjørnespark som Tom Erik Maldal reddet på strek, så kom hjørnespark nummer to.

I feltet stod plutselig den svære keeperen, klar til å ta hver duell. Da ballen ble slått inn i boks kom Solas målvakt, Lars Øvernes, ut for å bokse, men Eikum kom seg høyere, satt hodet til ballen og så med begeistring at ballen traff nettmaskene.

Jubelscene var enorme fra Fyllingsdalens side, mens Sola naturligvis deppet. Vetle hellestø, som startet kampen mot Fyllingsdalen, var en av dem som tok utligningen tungt.

– Først var det deilig å få starte en kamp, spille bra og vise at jeg faktisk er god nok, og når vi endelig tror vi skal dra i land seieren så kommer keeperen opp og scorer på corner. Jeg trodde jeg skulle klikke. Huff, sier en tydelig irritert Hellestø.

Vil spille seg inn i troppen

Han vil nødig være kritisk til kampen i seg selv, for selv om det var en lite underholdende kamp gjorde Sola akkurat det det skulle.

– Vi følger planen, vi ligger godt defensivt, vi byr ikke på mye offensivt, men det gjør ikke de heller. Vi burde nok skapt litt mer, men etter kampplanen ligger vi veldig bra. Vi gikk for tre poeng i dag, vi skulle ligge tett med lagdelene, ikke la dem tre gjennom midten og ved gjenvinning finne kantene, sier Hellestø.

Også Kloster var skuffet etter kampen, men dro litt på smilebåndet da det ble påpekt at det ikke er første gang han har vist seg frem på den måten for a-laget.

– Det begynner å bli en vane som jeg håper jeg kan fortsette med, sier han smilende.

Mens han har vært satt ut av spille denne sesongen på grunn av skade har han som mål å få gjenskape opplevelsen igjen flere ganger neste sesong.

– Målet er å gjøre det igjen neste sesong, men da skal jeg være god nok til å starte også. Jeg føler i dag at jeg viste jeg er god nok til å være med å kjempe om en press i troppen neste år.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!