Kjemper for VM-plass

Hedda Kleiberg sømme og Line Ellertsen gjør sakene bra for Norge i U-EM. Nå venter en kamp mot Tyskland som avgjør om Norge får spille om 9. plassen i EM eller ei. FOTO: Privat

Line Ellertsen og Hedda Kleiberg Sømme og Norge fikk det tøft i gruppespillet, men håper nå å kvalifisere seg til VM via B-sluttspillet.

Tekst:

Publisert:

Solabladet.no
Solabladet A/S

HÅNDBALL: Norge havnet i en sterk pulje med Danmark, Ungarn og Slovakia. Norge åpnet bra mot Slovakia der Sola-jentene Hedda Kleiberg Sømme og Line Ellertsen vartet opp med tre og fem mål hver, men så ble det tøft. Mot Ungarn tapte de 40-29 og i neste kamp mot Danmark ble det nok et tap med 37-17, og det var også den største nedturen for jentene så langt i mesterskapet.

– To store tap er vanskelig å overse. Vi står nesten med bare seiere før de to kampene, så det kom som et lite sjokk på oss, forteller de to jentene fra Makedonia.

Jentene spår at Ungarn og Danmark vil møte hverandre igjen i finalen, og på mange måter havnet de derfor i «dødens gruppe».

– Vi har helt klart havnet i den beste gruppen og dermed var nivået også veldig bra. Nå håper vi å vinne B-sluttspillet der vi nok ikke møter fullt så god motstand. Vi er nok favoritter de neste kampene.

Tirsdag spilte de første kampen i B-sluttspillet og slo Nederland på veien mot 9. plass og plass i VM.

– Nederland-kampen må nok være vår beste prestasjon så langt. Der ble stillingen 26-36, alt klaffet og skuddene gikk stang inn istedenfor stang ut.

Portugal ble slått med ett mål onsdags ettermiddag og dermed er laget virkelig innen rekkevidde til å klare målet for året.

– Hovedmålet vårt er VM-plass og det ser det ut som vi skal klare. Men vi håpte på medalje i EM, noe som ble mer vanskelig enn vi forventet.

Tyskland er neste motstander for Norge. Den kampen spilles fredag og er Norges første kamp i sluttspillet. Vinneren av kampen får spille siste kamp i EM, kampen der vinneren blir nummer 9 i junior-EM.

Siste nytt i Sport

Malin Holta vender tilbake til Sola
ANNONSE
Disse lagene møter Havørn og Havdur
 
Skal kjempe seg tilbake på laget
Tysklandproffen fra <br>Tjora
Christensen røper Norges hemmelige våpen
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE