Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skjerahaug nær OL-drømmen

Klar for prøve-OL i Rio

Klar for prøve-OL i Rio

Slik så det ut under frittstående da Stian Skjerahaug deltok i European Games i sommer. Nå har Sola-karen nettopp fullført VM til 56. plass. FOTO: Halvor Lea, Olympiatoppen

Stian Skjerahaug ble beste norske i VM da han turnet seg til 56. plass, en plass som sikrer Norge deltakelse i prøve-OL i april 2016.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.10.2015 kl 13:25

TURN: Stian Skjerahaug gjorde det han skulle gjøre da han gikk på podiet i Glasgow for å delta i VM. Sola-karen måtte turne opp mot sitt beste for å få en overkommelig plassering slik at Norge sikret seg en plass i prøve-OL i Rio de Janeiro neste år. Med 56. plass og en poengsum på 83.498 er det mye som tyder på at Skjerahaug har sikret Norge en plass, men den offisielle bekreftelsen vil komme senere tirsdag. Dette blir eventuelt en viktig konkurranse for Norge og Skjerahaug om Norge skal klare å kvalifisere seg til OL i Rio de Janeiro i 2016.

Tidligere i år har Skjerahaug vartet opp med finaleplass i både EM og European Games, og ikke minst gull i Nord-Europeisk mesterskap. En finale i VM er fortsatt et lite stykke unna, men Skjerahaug nærmer seg med stormskritt. De 24 beste går til finalen i mangekamp, og 2,200 poeng bak.

Da de norske turnerne konkurrerte i NM for bare et par helger siden turnet Skjerahaug nemlig til 86.096 og ny personlig rekord. Med litt mer flaks og godvilje hos dommerne kunne Sola-turneren vært over 84 poeng i årets VM, men øvelsen hans i skranke var svakere enn hva tilfellet var i både EM og European Games.

God sjanse for OL-plass

I tre av øvelsene kom han seg over 14 poeng, men også i ringer, hvor han fikk 13.900, var han nær å se 14-tallet. Hadde han kommet seg over 14 poeng der og i skranke ville plasseringe vært mye høyere.

Prøve-OL, eller Test Event som det heter, vil bli arrangert i Rio de Janeiro fra 16.-24. april 2016. Som Solabladet allerede har skrevet er det plass til 96 turnere i OL. Allerede i 2013 kvalifiserte de første lagene seg til OL, og bare de tar opp en del plasser. Så er det slik at om medaljevinnerne i VM tilhører lagene som er kvalifiserte vil det åpen seg flere plasser for de andre turnerne, men skulle medaljevinnerne være utenfor lagene som er kvalifisert vil det bli enda mindre plasser til eksempelvis turnere som Skjerahaug.

Av dem som har gått til mangekampfinalen er det bare fem turnere som er på lag som ikke er forhåndskvalifisert. Samtidig er det også en del som er kvalifiser til apparatfinaler som ikke er på forhåndskvalifiserte lag, men flere av disse er på lag som fortsatt har en sjanse til å kvalifisere seg med laget sitt under prøve-OL.

Men til syvende og sist må Skjerahaug, om det er han som blir valgt ut, turne like bra som under VM eller bedre for å være sikret OL-biletten.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!