Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola-Rælingen 23-24

Knepent tap i viktig kamp

Knepent tap i viktig kamp

Assistent-trener Joar Gjerde (t.v) og hovedtrener Knut Ove Joa (t.h) fortviler etter et surt tap. FOTO: Mats Haugland

Sola gikk på sitt tredje strake hjemmetap i Grundigligaen mot tabellnabo Rælingen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2015 kl 10:48

HÅNDBALL: Dette var en viktig kamp for Sola. Ikke bare var det tabellnaboen som stod på motsatt banehalvdel, men også et lag som er spådd i samme sjiktet på tabellen som hjemmelaget.

- Dette var et lag vi hadde veldig lyst til å slå. Rælingen er et lag vi vil ha bak oss på tabellen. Dessverre er de bedre enn oss i dag, sier en skuffet Malin Holta etter kampslutt.

Fortsatte den leie tendensen

I førsteomgang fortsatte Sola den leie tendensen de har vist i tidligere kamper med å komme sent ut av startblokkene. Midtveis i omgangen stod det nemlig 4-8 til Rælingen. Hjemmelaget misset når sjansen bød seg, var unøyaktige og hadde for labert tempo i angrep i starten av kampen. Dette bedret seg utover omgangen, og til pause stod det 12-15.

- Det som skjer er at vi havner bakpå tidlig i matchen, og vi har for dårlig skudduttelling. Det betyr at vi gjør en OK målvakt til en særdeles god målvakt hos motstanderlaget. Vi skyter for ærlig, for tydelig og for dårlig, mens de treffer bra, sier Sola-trener Knut Ove Joa.

Dårlig periode i andreomgang

Andre omgang startet også trått. Ni minutter ut i omgangen hadde Sola kun scoret et mål, mens Rælingen hadde scoret fem. Det gjorde at resultattavla viste hele 13-20 til fordel for bortelaget.

- Det er perioder av kampen hvor vi ikke er nok påskrudde. En av grunnene til dette kan være at vi hadde en tøff tur til Molde i midtuka. Vi har spilt tre kamper den siste uka, mens Rælingen kun har spilt to, sier Joa.

Utover andreomgangen begynte Solas målvakt Kimberley Bleivik å storspille, og sakte men sikkert spiste Sola seg innpå motstanderen. Kampens toppscorer, Malin Holta, spilte seg også stort opp utover kampen. Hun gav seg ikke før hun hadde satt elleve skudd i nota bak en meget god Cecilia T. Hjellnes i Rælingen-buret. De siste minuttene av kampen var nervepirrende, og det virket som om Sola hadde stor tro på å få med seg poeng. Dessverre holdt det kun nesten for hjemmelaget, som måtte se seg slått med sifrene 23-24 foran 545 tilskuere i Åsenhallen.

- Det er surt å tape en kamp som dette. Vi har kommet godt utav det i starten av serien, og hadde håpet på et annet resultat i dag, sier Sola-treneren.

Bonuskamp til uken

Allerede onsdag venter ny kamp for Sola-jentene. Da tar de imot Stabæk på hjemmebane til cup-kamp.

- Mot Stabæk skal vi spille bedre enn i dag. Vi må sette forsvaret slik vi gjorde i bortekampen mot Molde, og da klarer vi forhåpentligvis å vinne. Det er en bonus om vi går videre i cupen, avslutter Holta.

Nøkkelord

Bildeserie

Sola-Rælingen

 Foto: Mats Haugland
 Foto: Mats Haugland
 Foto: Mats Haugland
 Foto: Mats Haugland
 Foto: Mats Haugland
 Foto: Mats Haugland
 Foto: Mats Haugland

Sola-Rælingen

23-24 (12-15)

Grundigligaen
Søndag 27. september
Åsenhallen, 545 tilskuere

Toppscorer Sola: Malin Holta, 11

Målscorere Sola: Silje Stangeland, 4, Oda Aasheim, 3, Sherin Obaidli, 1, Anna Bjørke Kallestad, 2, Sunniva Selland, 1 og Anne Christine Lode, 1.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!