Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Henrik varmer opp Sotsji-publikum

Henrik varmer opp Sotsji-publikum

Henrik Årdal varmer opp publikum til Senkveld i Sotsji-sendingene under OL. FOTO: Privat

- Jeg har en fantastisk arbeidsinstruks: Vær glad, positiv og åpen, sier Henrik Årdal.

Tekst:

Publisert:

Da han ble spurt om å være med Senkveld-duoen Harald Rønneberg og Thomas Numme til OL i Sotsji, trengte han ikke lang tid for å bestemme seg.

- Jeg var ikke i tvil om jeg skulle si ja. Jeg er med dem på alle de 15 sendingene, sier Årdal på telefon fra Russland.

Varmer opp publikum

Årdal har vært publikumsoppvarmer for en rekke ulike TV-program, deriblant for Senkveld, Norske Talenter, The Voice, Brille og Ylvis.

- Det var min tilknytning til Senkveld som gjorde at jeg fikk tilbud om å bli med til Sotsji. Her tar jeg hånd om publikum fra de møter opp før sending, sier Årdal.

Drar opp stemningen

Solakaren, som for tiden er Oslo-basert, tar imot publikum i god tid før sendingen starter i studioet lokalisert på Russian Seasons Hotel, like ved den olympiske parken i Adler.

Da er oppgaven hans å møte dem med et smil og mingle med dem. Publikum skal føle seg vel.

- Oppgaven min er å kjøre opp stemningen så mye som mulig, å skape en feelgood-stemning. Det handler om å være åpen og hyggelig med dem, sier Årdal.

Når det nærmer seg opptak, tar han med seg publikum inn i studio.

- Inne i studio tar jeg en kjapp briefing med dem, hvor vi går gjennom det som skal skje. Det er mulig at de blir filmet i løpet av sendingen og dersom de er i tvil: smil, pleier jeg å si, sier Årdal.

Får hjelp av gullvinnerne

Han trives godt med å få være del av produksjonsteamet i Sotsji, selv om det er færre tilskuere å varme opp enn her hjemme.

- Det er færre publikummere her enn på sendingene hjemme. Likevel er det god OL-stemning og vi klarer å lage folkefest i salen, sier Årdal, som får god drahjelp av gullhelter som Ola Vigen Hattestad, Ole Einar Bjørndalen og Maiken Caspersen Falla. Det er nemlig mye lettere for ham å lage god stemning i studio dersom de norske utøverne har sikret seg medaljer i løpet av dagen.

- Det hjelper veldig på stemningen dersom Norge har tatt gull. Jeg får mye gratishjelp av utøverne på den måten, sier Årdal.

En annen som bidro til å trekke publikum var Alexander Rybak.

- Da Alexander Rybak kom, var det også en del russiske publikummere som stimet til studioet, sier Årdal.

Rift om billettene

- Får du sett noen av øvelsene også?

- Nei, ikke ennå. Jeg har muligheten til å se konkurransene som går i nærheten av hotellet vi sender fra, som ishockey og curling. Men billettene blir fort revet bort her, så det har ikke blitt noe ennå. Det er ganske omstendelig å reise opp til fjellene hvor mange av øvelsene går, men jeg har veldig lyst til å få det til en dag, sier Årdal.

Likevel holder han seg godt oppdatert på det som skjer oppe i høyden.

- Jeg prøver å få med meg resultatene hver dag og holde meg oppdatert.

Nøkkelord

Se bildet større

Henrik Årdal har vært oppvarmer for flere tv-produksjoner det siste året. Nå er han med TV2 til Sotsji for å lage Senkveld. FOTO: Privat

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!