Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola - Larvik 19-34

Larvik ble for store

Larvik ble for store

Sola fikk det tøft mot Larviks stjernegalleri onsdags kveld. Her er det Oda Aasheim som prøver å kjempe seg mellom Amanda Kurtovic og Kristine Breistøl. FOTO: Charlotte Mæland

Sola var solide det første kvarteret, men så stod superstjernene fra Larvik frem og rundspilte Sola.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.11.2015 kl 21:27

HÅNDBALL: Til tross for at Sola er nyopprykkede til eliteserien denne sesongen er det ikke første gang de tukter en seriefavoritt. Mot Vipers ble Sola overkjørt i første omgang, men var helt på høyde i andre omgang. Mot Glassverket var Sola helt på høyde frem til det gjenstod 15 minutter av kampen og mot Larvik, et lag spekket av verdensmestere og olympiske mestere, tok Sola føringen hele fem ganger.

For kampen var knapt minuttet gammel da Sara Aarsvoll Svarstad på elegant vis snappet ballen og satte Solas første mål. Det i hennes første kamp fra start i Sola-karrieren.

– Det var veldig kjekt å få prøve seg mot Larvik som er Norges beste lag. Det var utrolig stas, forteller Svarstad som smiler fra øre til øre.

Lagene fulgte hverandre tett det første kvarteret. Sola gikk opp i 1-0, så 2-1, 3-2 og på et tidspunkt ledet de med to mål, og da var frustrasjonen lett å spore hos Larviks spillere. Gro Hammerseng-Edin forteller at de var blitt advart på forhånd.

– Vi fikk beskjed om at de hadde spilt helt jevnt med Glassverket til det gjenstod 15 minutter og at Sola kan spille helt på høyde med de beste lagene i Norge, men vi håpet jo selvfølgelig at vi ville ta dem og vinne komfortabelt, slik vi også skal. Men de ga oss virkelig en kamp i starten, sier den tidligere verdensmesteren til Solabladet.

Da det var spilt nærmere 20 minutter begynte Larvik å kjøre fra Sola, og da så de seg aldri tilbake, for bare fire minutter senere var Larvik oppe i en fem måls ledelse. Det tok Sola rundt ti minutter fra de scoret det sjette til det syvende målet, men da kom det og to raske mål, og til pause stod det «bare» 9-15.

– Vi holder oss til det vi blir enige om på forhånd, tar ikke kontringene og unødvendige sjanser og gjør det beste vi kan. Selv om det gikk som det gikk er vi veldig fornøyd med innsatsen og så var det veldig kjekt å spille i dag, forteller bursdagsbarnet, Sunniva Selland.

I den andre omgangen var det ikke overraskende Larvik som styrte showet i en stappfull Åsenhallen. For etter bare syv minutter ut i andre omgang ledet Larvik med elleve mål.

Se bildet større

Larviks stjernegalleri bidro til fullsatt Åsenhallen. Hele 1.500 fant veien til hallen for å se oppgjøret. FOTO: Charlotte Mæland

Sola på sin side ga aldri opp, men fortsatte å kjempe på for at avstanden ikke skulle bli mye større. I store deler av andre omgang klarte de å holde Larvik elleve mål foran seg før det raknet litt mot slutten.

– De har flere spillere å ta av og dekning på hver posisjon, vi hadde tre utespillere og en målvakt på benken, så det ble tøft, forklarer Selland.

For Både Marianne Klepp Andersen og Elisa Christensen var godt plassert på benken med hver sin skade. Begge er usikre på når de vil være tilbake, og derfor er ikke lagledelsen lei seg for at det er nok en pause for Sola før laget spiller mot Oppsal på bortebane 22. november.

Frem til den kampen har Sola flere ting de skal jobbe med, men Selland og Svarstad er enige om at de også må ta med seg det positive fra de kampene de allerede har spilt, for tidvis varter Sola opp med meget bra spill.

Det la også publikum merke til, for med 1.500 tilskuere på plass var det meget god stemning i hallen. Mens de fleste heiet på Sola var det enkelte lokale klubber som dro i gang et par heiarop for Larvik. Det vet stjernene å sette pris på.

– Det har vært en lang reise i dag, vi har reist mye i det siste og hatt et tett kampprogram, så vi er litt slitne, litt tunge i kroppen og da hjelper det å komme hit med full hall og så god stemning. Vi hadde aldri regnet med på forhånd at vi ville ha supportere som heiet på oss her, så det var også veldig kjekt. Men så er det slik at jeg har bare gode minner fra kampene mot Sola, det er alltid god stemning når vi kommer hit, skryter Hammerseng-Edin.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!