Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lene er Sola sin joker i kvalikkampene

Lene er Sola sin joker i kvalikkampene

Lene Tønnesen har ikke vært på håndballbanen siden før hun fikk barn i fjor vinter. Nå lader hun skuddarmen for kvalikoppgjørene mot Fredrikstad. FOTO: Andreas Askildsen

Lene Tønnesen er tilbake i Sola-drakta når gultrøyene skal kjempe for en eliteretur.

Tekst:

Publisert:

HÅNDBALL: Om en knapp uke er det avgjort om Sola igjen kan titulere seg som et eliteserielag. Søndag kommer Fredrikstad til Åsenhallen, mens Sola reiser til Fredrikstad neste onsdag.

Går Sola seirende ut av de to oppgjørene, spiller laget i Håndball-Norges gjeveste selskap fra høsten igjen.

- Gode sjanser til å slå Fredrikstad

For å stå best mulig rustet til kvalikkampene, har Sola hentet inn ekstra rutine. Sola-jokeren er Lene Tønnesen.

Bakspilleren har vært en sentral figur på banen for Sola gjennom flere sesonger, men har ikke vært på banen siden hun fikk barn i fjor vinter. Nå kan hun bidra til å ta laget tilbake til eliten.

- Jeg har sagt at jeg kan være med i disse to kampene og bidra med det jeg kan. Jeg tar det egentlig litt som det kommer, men jeg mener vi har en god sjanse til å slå dem, sier Tønnesen til Solabladet.

I første omgang er det kun de to kvalikkampene Tønnesen skal være med i. Hvorvidt hun spiller for gultrøyene også neste sesong er ikke avklart.

- Jeg har ikke tatt stilling til det ennå og det er ikke noe jeg vil avgjøre ennå. Det er mye som skal klaffe med jobb og familie, jeg har ikke bare meg selv å tenke på lengre, da hadde jeg fremdeles spilt, sier Tønnesen.

Rutine og erfaring

Samboer og Sola-trener Knut Ove Joa tror Tønnesen fort kan bli viktig for laget.

- Intensjonen med å hente inn Lene er å få ekstra rutine og erfaring. Hun er en playmaker som vet hva det går i og hun har en evne skape ro ved hjelp av sin erfaring. Hun er en utrolig klok spiller som kan bidra både på og utenfor banen, sier Joa og fortsetter:

- Samtidig gir det oss flere kort å spille på. Det krever mye fysisk og når vi har med henne betyr det at vi kan trikse mer med konstellasjoner på banen, sier Joa.

Analyserer Fredrikstad

Mens spillerne har brukt påsken til trening, har Joa brukt mye tid på å analysere Fredrikstad. Nå har han sett gjennom video fra de fleste av lagets kamper fra sesongen som har gått.

- Det har vært en lang påske, men det er verdt det. Det skal ikke stå på at vi ikke er forberedt. Når vi først har sjansen og er så godt rustet fysisk og mentalt, må vi gjøre alt forarbeidet vi kan for å klare å spille to gode kamper, sier Joa.

At laget allerede neste uke kan bli et eliteserielag igjen, toner treneren ned.

- Det er mye jobb som skal gjøres før den tid. Nå er jeg mest opptatt av å få lagt et godt grunnlag i søndagens kamp, noe som forhåpentligvis gjør at onsdagens kamp er helt åpen. Vi må prestere gjennom fire omganger dersom vi skal ha sjanse, sier Joa.

Fikk hjelp fra Gjøvik

Det måtte riktignok en god porsjon flaks til for at Sola skulle komme sikre kvalikplassen. Laget spilte uavgjort mot opprykksklare Halden lørdag før påske. Dagen etter var langt svakere Bækkelaget motstander. Bækkelaget vant 24-20 og dermed så det ut til at kvalikplassen var tapt for Sola.

Men da det så ut til at sesongen var ferdigspilt for Solas del, kom beskjeden fra Tranberghallen på Gjøvik: Nedrykkslaget Gjøvik hadde slått Njård 27-26. Dermed hjalp opplendingene Sola til kvalik.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!