Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola tok poeng fra serielederne:

– Liker ikke at EIK kan gå opp på topp

– Liker ikke at EIK kan gå opp på topp

Lars Thomas Hummervoll fikk mye skryt for innsatsen sin da Sola tok poeng mot serielederne Ull/Kisa. Her fra cupkampen mot Bryne tidligere i sesongen. FOTO: Charlotte Mæland

Sola holdt på å ta en kjempeskrell da de gjestet UKI arena og serielederne Ull/Kisa.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.09.2015 kl 17:42

FOTBALL: Ikke uvanlig kom Sola under i åpningsminuttene da Ahmed Suleiman sendte Ull/Kisa i ledelsen, men så skrudde Sola på turboen og gikk opp i ledelsen mot serielederne.

– De scorer på en keepertabbe, men så kommer vi inn i kampen og scorer to mål og tar ledelsen. Etter det er vi komfortable til de skrur på motoren og kjører oss. Da kommer vi knapt ut av våre egen banehalvdel, forteller trener, Maurice Ross, etter kampen.

– Vi var heldige

Sola gikk nemlig til pause med 1-2-ledelse etter mål fra Niklas Strandberg og Olav Magnus Eik Espedal, og laget stod virkelig på for å holde ledelsen. Det klarte laget i en halvtime før Ull/Kisa utlignet ved Truls Jørstad. Fra der av og ut ble det en kamp for ikke å miste poenget.

– Vi var heldige i dag. De bombet oss med angrep i andre omgang og på en annen dag hadde vi tapt med fire mål. Vi robbet dem i dag, sier Ross om kampen.

Likevel hadde han og resten av laget tro på at Sola kunne stå for en real skrell og ta alle tre poengene hjem til Sola da laget ledet.

– Vi trodde virkelig vi skulle klare det, men de lekte med oss i dag. Men likevel ligger vi likt med Vindbjart og har heng med bare åtte kamper igjen. I dag er vi strålende fornøyd med et poeng.

Hummervoll storspilte

– Hvordan er det at et lag som ble spådd ned av alle gjør det så bra?

– Jeg vet ikke for å være ærlig. Vi har mange gode gutter som gir alt. De trener mer eller mindre gratis, fem ganger i uka og dette er ikke noe du kan kjøpe. Vi har ikke i nærheten av det samme som for eksempel Ull/Kisa i budsjett og det sier mye.

En av dem som virkelig stod på for laget i dag var Lars Thomas Hummervoll. Etter kampen fikk han nærmest trampeklapp for sin innsats, men selv var han veldig ydmyk.

– Jeg fikk en del skryt etter kampen og det er bare kjekt, sier Hummervoll.

– Hva var grunnen til det?

– Det ble mye kriging og dueller, noe som er viktig når vi møter ett lag som dette. Og jobben vi gjorde fremme ga forsvaret litt pause fra angrepene deres. Vi klarer å skape noe, vi vinner litt andreballer og prøver virkelig å stå på, forklarer han.

– Irriterende at EIK kan bli serieldere

Også Hummervoll er fornøyd med det laget har prestert den siste tiden, men med åtte kamper igjen tar han ikke av.

– Det vil vise på slutten av sesongen når poengene er talt opp hvor bra dette er. Men vi føler ikke vi blir overkjørt før utligningen kommer, vi føler ikke at de er på et annet nivå. Vi har alltid hatt troen på at vi vil gjøre det bra, men det er klart at det gir selvtillit og en god følelse når du ser at det er mulig. Styrken vår har vi vist flere ganger er kollektivet vårt, for vi har ingen stjerner og da blir hver kamp en krig for oss.

Selv om skotten er vanvittig glad for å reise hjem fra serielederne med ett poeng er det noe som irriterer ham. Snart venter et aldri så lite lokaloppgjør da EIK kommer til Sola, og i og med at Sola tok poeng mot Ull/Kisa kan nettopp EIK være serieledere da de to lagene møtes 2. oktober.

– At EIK kan gå opp og bli serieledere på grunn av vår innsats i dag plager meg.

Men før EIK kommer på besøk skal Sola møte Både Vard Haugesund og først Vindbjart, det vil si tre lag som ligger på plassene foran Sola.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!