Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Målgarantist Myhre scorer hvert 52. minutt

Målgarantist Myhre scorer hvert 52. minutt

Vetle Myhre scorer i snitt hvert 52. minutt. Her jager han en litt for lang gjennombruddspasning i lørdagens kamp mot Lysekloster. FOTO: Mats Haugland

Solas spiss, Vetle Myhre, har scoret tre seriemål på like mange kamper. I lørdagens 2-1-seier mot Lysekloster scoret han igjen.

Tekst:

Publisert:

FOTBALL: I serieåpningen mot Frigg scoret Myhre allerede etter to spilte minutter. 20 minutter senere måtte han ut med skade. I neste kamp borte mot Førde scoret han igjen, og sikret dermed ett poeng til gultrøyene fra Sola.

I lørdagens hjemmekamp mot nyopprykkede Lysekloster scoret Myhre før det var gått fem minutter. En klarering fra en utrusende Lysekloster-keeper, Chris Midtun, havnet i beina på Fabian Calderon på 30 meters hold. Calderon fyrte av et skudd, men keeper fikk fingertuppene på ballen og gav retur. Der ventet Myhre, som enkelt kunne runde sisteskansen og nærmest gå ballen inn i mål.

— Jeg har vært på rett plass til rett tid, i alle fall på målet mot Lysekloster, men det er selvfølgelig positivt at jeg har scoret tre mål på tre kamper, sier Myhre til Solabladet.

Mye småskader

Dessverre for Sola måtte Myhre ut med smerter i lysken halvveis i helgens kamp, og laget mistet dermed en dimensjon i det offensive spillet i andre omgang. Målgarantisten har slitt med flere småskader i starten av sesongen.

Se bildet større

Myhre scoret allerede etter fem minutter i 2-1-seieren over Os-laget Lysekloster. FOTO: Mats Haugland

— Det er litt merkelig. Jeg føler formen er helt på topp, men får tullete tilbakeslag hele tiden. Det går ikke ut over motivasjonen eller selvtilliten, men det er irriterende. Jeg må bare komme meg over denne kneika, sier han.

Også Sola-trener Asle Andersen er storfornøyd med det spissen har vist så langt i årets sesong.

— Vetle har et nivå inne som gjør at han kan spille høyere i divisjonssystemet. Han har trent veldig bra i vinter og er i kanonform for tiden. Det som er synd er at han i de tre første seriekampene har slitt med småskader. Han måtte ut tidlig i første kamp, og bar preg av smerter i lysken i første omgang i kampen mot Lysekloster.

Mål hvert 52. min

Totalt har Myhre spilt 156 minutter denne sesongen, noe som betyr at han scorer i snitt hvert 52. minutt. Han har i tillegg scoret tre av lagets fire seriemål denne sesongen. Han blir derfor sett på som en nøkkelspiller på laget.

— Han er en goalgetter av rang, og en utrolig viktig spiller for oss. Det at han har scoret tre mål på tre kamper taler for seg, og det er langt ifra tilfeldig, sier Andersen.

I helgens seier mot Lysekloster scoret solabuen Kristoffer Rasmussen det avgjørende 2-1 målet. Han scoret også Solas eneste mål i den smertefulle cup-exiten mot Vidar. Det betyr at Rasmussen og Myhre er Solas eneste målscorere i tellende kamper så langt denne sesongen. Akkurat det bekymrer Andersen.

— Ja, det er helt klart for få spillere på laget som scorer. Vi trenger flere som melder seg på når det gjelder å sette ballen i mål. Det er viktig at vi får flere på scoringslisten, sier han.

— Det virker som om vi er litt upresise og ubesluttsomme fremover på banen, men jeg har veldig stor tro på de offensive spillerne i troppen vår. Vi har flust av spillere som leverer mål på treningene, så det er nok litt tilfeldig, legger Myhre til.

Se bildet større

Her feirer matchvinner mot Lysekloster, Kristoffer Rasmussen, målet sitt med lagkameratene. FOTO: Mats Haugland

Går for tosifret

Rasmussen har slitt mye med skader i oppkjøringen, men begynner å komme i form igjen. Han har scoret to mål på de tre siste kampene, og går for å ende opp på et tosifret antall scoringer ved sesongslutt.

— Det begynner å løsne litt, og jeg er friskmeldt. Det føles bra. Denne sesongen har jeg satt meg et mål om 10-15 scoringer, så jeg har planer om å bidra godt på målfronten, sier Rasmussen.

Også Andersen håper og tror at Rasmussen kan bli en viktig brikke i Solas offensive spill denne sesongen.

— Jeg føler meg sikker på at Kristoffer vil bli viktig for laget fremover. Han har slitt mye med skader i oppkjøringen, og gått glipp av mye trening. Nå begynner han derimot å komme skikkelig i gang, og da har vi i alle fall to spillere som kan score mål. Så lenge vi scorer to og tar tre poeng så er jeg fornøyd, sier Andersen.

Myhre, som har startet sesongen fantastisk, er ikke like offensiv i sine uttalelser som lagkamerat Rasmussen. Han har ikke satt seg et mål for hvor mange ganger han skal sette ballen i nota i løpet av årets sesong.

— Jeg har ikke satt meg et mål, for da blir det bare tull. Jeg får ta én kamp av gangen, jobbe hardt for at laget skal prestere best mulig og så får målene bare bli en bonus, avslutter Solas toppscorer.

Allerede lørdag er det ny kamp for Sola-guttene. Da venter en knalltøff bortekamp på Nesttun kunstgress mot Fana fra Bergen. Fana har to seire og én uavgjort på sine tre første kamper, og Sola kan gå forbi dem ved seier.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!