Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Måtte slite for seieren mot bunnlaget Volda

Måtte slite for seieren mot bunnlaget Volda

Bunnlaget Volda ga ikke Marianne Klepp Andersen og Sola-jentene en lett vei mot to poeng. FOTO: Andreas Askildsen

Sola - Volda 34-29 (17-14): Til tross for ujevne prestasjoner, klarte Sola å dra i land seieren mot Volda.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2014 kl 18:24

HÅNDBALL: Sola fikk på ingen måte en lett kamp mot Volda - til tross for den svært ulike tabellsituasjonen lagene befinner seg i: Sola håper fremdeles på kvalikplass, mens Volda kjemper for å unngå nedrykk.

Selv om Volda nettet kampens første mål, var det Sola som tok styringen i første omgang. Laget lå 3-4 mål foran gjennom hele omgangen, og gikk til pause med en 17-14-ledelse.

Etter hvilen spiste Volda gradvis opp forspranget. Elleve minutter ut i omgangen hadde de utliknet til 20-20.

Sola klarte likevel å dra i fra igjen og holdt gjestene 3-4 mål bak resten av kampen.

Til slutt endte oppgjøret i Åsenhallen 34-29.

- Bunnivået er for lavt

Sola-trener Knut Ove Joa er fornøyd med at laget hans tar to poeng mot dumpekandidaten fra Sunnmøre. At lagets prestasjoner er svært ujevne gjennom kampen, er han ikke like godt fornøyd med.

- Utfordringen vår er at vi slipper oss ned på et nivå som er altfor lavt sammenliknet med det vi kan prestere på topp. Det er en vanvittig stor forskjell mellom topp- og bunnivået vårt. Når vi er på bunnivået vårt, kan hvem som helst komme opp i ryggen på oss dersom vi ikke har sikret oss en komfortabel ledelse, sier Joa og fortsetter:

Se bildet større

Sola-forsvaret sliter i perioder med å stoppe motstanderne. - Vi presterer for ujevnt, fastslår Sola-trener Knut Ove Joa.
F.v: Sherin Obaidli, Susann Jøraandstad, Sunniva Selland og Marianne Klepp Andersen. FOTO: Andreas Askildsen

- Det er kun snakk om sløvhet. Det er ikke nødvendigvis slik at kvaliteten på det vi gjør er elendig. Vi spiller bra i angrep, hadde vi møtt et 5-1-forsvar for noen måneder siden, ville vi hatt et kjempeproblem. Men vi sover i forsvar og får flere dumme og unødvendige utvisninger, sier Joa.

Han var forberedt på at Volda ville yte motstand, men skulle helst sett at gultrøyene klarte å riste dem av seg på et tidlig tidspunkt.

- Jeg er fornøyd med at vi hevner tapet vi fikk på bortebane, men det er helt unødvendig av oss å slippe dem inn i kampen igjen. Vi har sjansen til å sage dem av i første omgang, men er for sløve i perioder av kampen og slipper dem for enkelt inn igjen, sier Joa.

- Deilig med revansje

Høyrekant Silje Stangeland ble kåret til banens beste spiller for Sola. Stangeland hamret inn åtte av målene for Sola.

- Det er utrolig deilig at vi får revansje etter tapet på bortebane. De fortjente å tape, sier Stangeland som var godt fornøyd med det laget leverte på sitt beste.

Se bildet større

Mens Sherin Obaidli kunne juble for to nye Sola-poeng, har Volda lite å juble for: Laget styrer mot nedrykk. FOTO: Andreas Askildsen

- Jeg er fornøyd med lagets og egen innsats. Vi svinger veldig i prestasjonene gjennom kampen, men jeg føler at vi har kontroll, sier Stangeland.

Hun mener det er i forsvaret de opplever de største utfordringene.

- Vi skulle vært litt bedre bakover, men jeg var ikke redd for at seieren skulle glippe, sier Stangeland.

Har kontakt med Njård

Sola har to hjemmekamper igjen, deretter venter to bortekamper. Laget har fremdeles kontakt med Njård på kvalikplass. Mens Sola sikret seg to poeng denne helgen, tapte Njård mot Gjerpen. Sola ligger to poeng bak laget fra Oslo Vest, men har til gjengjeld en kamp mindre spilt.

- Vi tar en kamp av gangen, konstaterer Joa.

Se bildet større

Susann Jøraandstad hamret inn fire av Sola-målene mot Volda. FOTO: Andreas Askildsen

- Grunnen til jeg gir kjedelige svar, er at vi svinger veldig. Det betyr at vi må ta en kamp av gangen og se om vi kan stabilisere nivået vårt. Vi vet at vi kan slå ganske mange av motstanderne våre dersom vi klarer å legge nivået vårt ganske høyt, sier Joa.

Sola har fire kamper igjen av årets sesong (hjemmekamper uthevet):

23.03: Sola - Selbu
06.04: Sola - Utleira

12.04: HK Halden - Sola
13.04: Bækkelaget - Sola

Faktaboks

Kampfakta

Sola - Volda

Resultat: 34-29 (17-14)

Søndag 16. mars
1. divisjon
Åsenhallen

Tilskuere: 207

Toppscorer: Laima Bernataviciute (Volda), 11 mål

Mål for Sola: Silje Stangeland 8, Heidi Samuelsen 7, Sunniva Selland 7, Sherin Obaidli 5, Susann Jøraandstad 4 og Marianne Klepp Andersen 3.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!