Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nå kan feiringen starte

Nå kan feiringen starte

Slik så det ut da Sola slo Njård i Åsenhallen. Søndag kunne jentene juble for opprykket etter de spilte 22-22 mot samme lag på bortebane. FOTO: Charlotte Mæland

Overlykkelige håndballjenter felte tårer og skrek av glede da opprykket ble sikret etter 22-22 mot Njård søndag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.03.2015 kl 15:25

HÅNDBALL: – Det er så herlig og det er så kjekt, utbryter Malin Holta på telefon til Solabladet.

Foruten hennes glede over opprykket var det ikke vanskelig å høre at også resten av gjengen i bakgrunnen var glade og fornøyde over at opprykket endelig er sikret.

– Det er imponerende av laget at de sikrer seg opprykket så tidlig. Det har vært en uforglemmelig reise så langt, forteller trener, Knut Ove Joa.

– Ble litt stresset

Men det holdt hardt. Sola lå under store deler av kampen og måtte virkelig slite for ikke å tape kampen. Selv om Sola har kommet under mot lagene i 1. divisjon tidligere denne sesongen har de alltid klart å hente seg inn igjen. Men mot Njård stod mye på spill for jentene.

– Vi var nok litt mer stresset enn det vi har vært tidligere i sesongen. Vi visste at vi måtte ta igjen forspranget i hver angrep vi var i. Men vi visste vi kunne klare det, vi måtte bare jobbe på, forklarer Holta om situasjonen på banen.

Joa forteller at laget ikke hadde en god dag på parketten. Men laget hans slutter aldri å imponere ham.

– Det er en kaotisk kamp, en dårlig kamp, men jentene imponerer meg med å hente det inn og ta poeng og sikre opprykket. Endelig er det på plass!, utbryter treneren.

Stolt trener

Men han vil ikke ta noe ære selv. Jentene får hele æren for at Sola nå kan belage seg på et nytt liv i Grundigligaen.

– Jeg er stolt over jentene, men det er de som skal ha vanvittig med ros for den jobben de gjør. Foran fjorårssesongen mistet vi flere av de beste spillerne våre og vi klarer å komme på 3. plass, noe som er en vanvittig prestasjon. Og i år fortsetter de å vise en enorm moral. De jobber hardt, vil hele tiden bli bedre og forplikter seg til målet de satte seg foran sesongen. Sola er en god klubb som fortjener å være i det beste laget, sier Joa.

Nå venter en storstilt feiring for jentene. De blir hentet på flyplassen for å ta feiringen videre i Stavanger. Men den store markeringen kommer først neste helg da Sola tar i mot Fana på hjemmebane.

Håper på fullsatt Åsenhallen

– Markeringen blir stor neste helg. Vi håper folk kjenner sin besøkelsestid og er med å trampeklapper frem jentene og hedrer dem for den prestasjonen de har stått for denne sesongen.

– Hva slags markering snakker vi om?

– Folk får komme og se. De vil uansett få et jublende lag og så kommer det kanskje noen som vil sette ekstra pris på laget og klubben og gi dem en ordentlig markering.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!