Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tok stort steg mot 2. divisjon:

– Nå starter jobben

– Nå starter jobben

FOTO: Charlotte Mæland

Etter å ha slått serierival Staal på hjemmebane skal Sola jobbe enda hardere for å holde posisjonen som serieleder i 3. divisjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.09.2014 kl 15:07

FOTBALL: Det var store jubelscener på Sola stadion da Staal ble slått 3-1. Spillerne, trenerteamet og supporterne visste det ble viktig å slå nettopp laget fra Jørpeland i kampen om opprykk til 2. divisjon.

– Det er nå den mentale jobben begynner. Dette går ikke av seg selv, og om spillerne tror jobben er gjort vil vi ryke ganske kjapt, forteller Tom Erik Maldal etter seieren.

Han scoret selv det første målet i kampen, og satte med det Sola i en god posisjon, til tross for at det var tidlig i kampen. Det ble en krig frem til Sola og Lennox Kanu scoret 2-0-målet.

– Det var kjempekjekt å score. Det var en tung kamp, men likevel den beste jeg har sett oss spille. Vi jobbet knallhardt og det var utrolig gøy å få være med på dette, forteller målscoreren.

Et steg i riktig retning

Han er ikke redd for at spillerne ikke skal fortsette å stå på for å få opprykket.

– Vi har en god trener som er flink til å snakke med spillerne, forberede oss, motivere oss og ha oss konsentrerte foran de neste kampene. Samtidig skal vi bare fortsette å gjøre det vi alltid har gjort, forteller Kanu.

Det gjenstår syv kamper i 3. divisjon, og Sola har foreløpig ni poeng ned til Staal og Viking på 2. og 3. plass. Også Kopervik holder følge med 35 poeng på en 4. plass. De mest rutinerte spillerne er derfor klar på at det er langt igjen til et opprykk er sikret.

– Vi tok et riktig steg i dag, men fortsatt er ingenting avgjort her. Mot Bryne 2, for eksempel, var vi ikke så gode som vi skal være og derfor hadde vi litt å revansjere mot Staal. Nå er det viktig at vi holder det oppe, konstaterer Simen Melhus.

Ny start for Melhus

Han og Lars Thomas Hummervoll gikk fra nedrykkstruede Ålgård til Sola i sommer. Overgangen har vært perfekt for Melhus.

– Det å få komme hit og starte på ny har vært utrolig kjekt for min del. Jeg ble tatt godt i mot av gruppen og trenerne er flinke til å holde oss oppe på trening. Samtidig er det noe annet å spille her der det er et så positivt miljø istedenfor uke inn og uke ut med negativitet.

Melhus har fortid fra både Viking og Bryne og er en spillertype trener Maurice Ross følte han manglet etter at spillere som Joachim Boxill Knutsen, Arild Nilsen og Erlend Lunde Løfsgaard forsvant fra laget. Melhus selv synes han har fått det rommet han trenger for å være seg selv under Ross.

Tøffe kamper i vente

– Det har vært en ny start å komme hit og ha en trener som har mye tro på laget og ikke minst på meg. Det betyr mye for meg som spiller og var en av grunnene til jeg kom hit. Han tillater meg å gjøre det jeg er god på og det han vet jeg kan. Det er kjempekjekt og akkurat det jeg trengte.

Selv om Sola har ni poeng ned til rivalene er ingenting avgjort enda. Sola står med flere hjemme- enn bortekamper og har en trygghet i det ettersom de bare gar avgitt poeng i en kamp på Sola stadion. Da spilte gultrøyene 1-1 mot Viking 2. Med tre tøffe bortekamper på plakaten var det derfor ekstra herlig å få seieren mot Staal.

– Vi hadde sett for oss noen scenarioer, men var enige om at uansett hvem som scoret det første målet skulle vi kjøre på med vår plan. Den fulgte vi til punkt og prikke og det var en herlig laginnsats, forteller Melhus.

Lørdag ettermiddag venter Åkra til en av tre tøffe bortekamper for Sola.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!