Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nær skrell mot Skrim

Men Sola ble brutalt stoppet

Nær skrell mot Skrim

Susann Jøraandstad og resten av solajentene møtte veggen mot slutten av kampen og måtte se Skrim ta seieren i toppoppgjøret. FOTO: Charlotte Mæland

Det så lenge lovende ut for Sola, men så satt Skrim inn støtet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.02.2014 kl 22:27

– Det er ufattelig kjipt og veldig irriterende for å være ærlig, sier en preget Knut Ove Joa etter tapet.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor trenren var skuffet etter kampen. Sola løp i ledelse fra start, og lå foran hele omgangen ut. Det tok Skrim flere minutter før første scoringen kom, og på stillingen 5-1 til Sola tok bortelaget time-out. Da var det bare spilt rett over syv minutter av kampen.

Frustrasjonen var stor hos bortelaget, mens Sola kjørte på med høyt tempo og flere kontringer. Men etter Skrims time-out hentet laget seg inn igjen og fikk hentet inn tre mål. På stillingen 5-4 tok Sola initiativet i kampen igjen, og fortsatte å kjøre på med tempo. Etter 16 minutt ledet hjemmelaget med hele fem mål. Dessverre klarte ikke Sola å holde ledelsen helt til pause, og slapp Skrim til slik at det stod 14-13 etter 30 minutter.

– Planen var at vi skulle stå minst mulig i etablert angrep, være råe bak og få stoppet ankomstspillet deres. Vi får løpt fra og forbi dem i store perioder av omgangen, sier Joa etter kampen.

Andre omgang ble jevnere og mer spennende. Skrim åpnet scoringsballet, og gikk forbi Sola med et mål. Det fikk fart i hjemmelaget igjen, som hentet inn ledelsen og slo til med 17-15. Men også den ledelsen ble spist opp, og det var Skrim som styrte showet fra da og helt inn. Sola kjempet tappert, men det holdt ikke til poeng mot ubeseirede Skrim.

– Jeg føler vi styrer kampen helt frem til midten av andre omgang. Da får jeg en to minutter, som jeg selv mener ikke er feil, og da kommer de to mål foran, så ligger vi likt og så klarer vi ikke utligne på slutten, og det er veldig surt, forteller Marianne Klepp Andersen.

Klepp Andersen stod selv for fem mål mot Skrim, og så med glede på utviklingen fra tapet i Kongsberg til kampen onsdags kveld.

– Sist kamp mot dem slet vi veldig fremover og hadde lite bevegelse. I det siste har vi trent på det, å få litt fart fremover, få litt mer bevegelse, og det viser seg i dag at vi har lykkes med det. Det er surt å ikke ta de to poengene når vi er så nære. Jeg synes egentlig vi spiller bedre enn dem i dag, men vi har et par dumme feil. Jeg synes dette er den beste kampen vi har hatt denne sesongen, det føles så urettferdig at de tar disse to poengene.

Joa deler Klepp Andersens frustrasjon. Etter en strålende første omgang slet laget altså med å holde det samme tempoet i andre. Det er treneren langt fra fornøyd med.

– Vi tørr kontre i andre omgang også, men det krever at vi står bedre i forsvar for å ta alle de kontringene. Det renner for mange mål inn. 30 mål er i utgangspunktet alt for mye mot disse om vi skal ha mulighet til å vinne. Vi klarer 13-14 til pause, og slipper inn 16 mål i andre omgang. Du kan tenke deg, vi klarer ikke løpe kontra når vi slipper inn 16 mot 13 i første.

– Vi har kampen på det nivået vi ønsker å ha det, men med en gang vi slipper dem i ryggen på oss, er det fordi vi ikke klarer å stå i forsvar, brenner litt fremover selv, og så kontrer de igjen og så kommer de plutselig opp i 14-13. Vi slipper dem for mye inn i andre omgang og scorer til gjengjeld for lite, legger han til.

Da lagene møttes i Skrimhallen tapte Sola med 12 mål. Derfor var det viktig for Joa å endre spillestilen til denne kampen.

– Vi ble enige om at vi måtte satse. Vi har prøvd å spille den andre typen håndballen mot dem, men da ble vi feid av banen. Det er denne type håndball vi må spille, det er denne type håndball vi har, og vi må våge. Konsekvensene er at vi får noen tekniske feil. Vi må tåle at det kommer noen tekniske feil. Vi er på 27-30 og er rimelig nære hele kampen. I andre omgang blir det mer at vi ikke tørr å springe så mye og sette så mye trykk. Skrim var dauslitne selv, og det er derfor det er irriterende. Hadde vi satt opp tempoet litt i andre omgang så hadde ikke de fulgt med.

Se bildet større

Heidi Samuelsen viste sin styrke på kontringene, og slo til med syv mål mot Skrim. FOTO: Charlotte Mæland

Se bildet større

Sisse Marie Boge Fahlberg stod en god første omgang, men slet litt mer i andre. Knut Ove Joa forklarer det med at Sola slet noe mer i forsvar i andre enn i første omgang. FOTO: Charlotte Mæland

Se bildet større

Sunniva Selland var sammen med Heidi Samuelsen Solas toppscorer. Syv mål hver holdt likevel ikke til å slå Skrim på hjemmebane. FOTO: Charlotte Mæland

Faktaboks

Kampfakta
Sola - Skrim

Resultat: 30-27 (14-13)

Onsdag 19. februar
1. divisjon
Åsenhallen

Toppscorer: Ingvild Kristiansen Bakkreud og Cathrine Ødegaard Korvald, 8.

Mål for Sola: Sunniva Selland 7, Heidi Samuelsen 7, Marianne Klepp Andersen 5, Susann Jøraandstad 4, Sherin Obaidli 2 og Silje Stangeland 2.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!