Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny Våganes-trener

Ny Våganes-trener

Her har Ronnie Millwall Andersen en "pep-talk" for Våganes FKs G15-lag. Neste sesong skal han også trene klubbens A-lag. FOTO: Privat

Ronnie Millwall Andersen fra Tjelta tar over som ny hovedtrener for Våganes FK.

Tekst:

Publisert:

FOTBALL: Denne sesongen har Millwall Andersen trent Våganes sitt gutter 15-lag, men ble i høst spurt om å ta over også A-laget til neste sesong. A-laget hadde en tung sesong i år, og beholdt plassen i 6. divisjon med et nødskrik. De holdt seg i divisjonen på bedre målforskjell enn Helleland, som endte på den siste nedrykksplassen. Millwall Andersen har nå takket ja til å lede A-laget, og ser frem til nye utfordringer.

– Selv om det ikke gikk så bra i år, så må jeg ha troen på mitt eget prosjekt. Jeg håper at vi kan skape optimisme og entusiasme rundt klubben, og få flere tilskuere på kampene, sier Tjeltabuen til Solabladet.

Har som mål å havne i toppen

Millwall Andersen har spilt i klubber som Havdur og Sunde, og for noen år tilbake var han også trener for Havdur sitt rekruttlag. På sikt vil han at Våganes FK skal klatre i divisjonssystemet.

– Allerede neste sesong er målet å havne blant de tre beste, og det bør være realistisk å rykke opp innen to år, sier han.

– Jeg har hørt at problemet i år var at det var lite folk på treningene. Jeg skal prøve å legge opp til kjekke treninger, slik at folk stiller. Det blir viktig for å gjøre det bra, legger Millwall Andersen til.

Med Millwall som mellomnavn er det ingen tvil om hvilket lag som er Andersens favorittlag. Hans stil og filosofi som trener har utspring i spillestilen til favorittklubben, som nå spiller på nivå tre i England.

– Jeg liker litt røff fotball, men vi skal selvfølgelig ikke spille stygt. I tillegg skal vi tørre å spille ball og stå tett oppi motstanderen, sier den ihuga Millwall-supporteren.

Fortsetter på guttelaget

Selv om Millwall Andersen nå tar over A-laget, vil han samtidig fortsette å trene 2000-modellene i klubbens ungdomsavdeling.

– Vi hadde en kjempesesong i år, og det gikk bedre enn forventet. I løpet av året i år har jeg funnet ut at dette er noe jeg brenner for. Det har vært kjekt å trene guttelaget, det er jo de som er klubbens framtid. Derfor vil jeg fortsette med dette, sier han.

24-åringen tror det kan bli travelt å være trener for to lag, men han er klar for oppgaven som venter.

– Det blir en utfordring, og det kommer til å kreve mye tid og planlegging. Heldigvis skal en kompis av meg, Thomas Holmen, bidra litt som assistent-trener på A-laget. Det vil nok gjøre jobben litt lettere, avslutter han.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!