Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- OL kan ikke gå på bekostning av arbeidet

Greit å se på OL i arbeidstiden?

- OL kan ikke gå på bekostning av arbeidet

Ordfører Ole Ueland vil ikke nekte de ansatte i Sola kommune å se spennende innspurter i arbeidstiden. Men OL-titting må ikke gå på bekostning av arbeidsoppgavene, påpeker Ueland. FOTO: Anne Buckle

Oslo-ordfører Fabian Stang sa nei til at de 55.000 kommunalt ansatte i Oslo skal få se OL i arbeidstiden. Hva sier arbeidsgivere i Sola?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2014 kl 15:37

Oslo-ordfører Fabian Stang sa klart nei til at de 55.000 ansatte i Oslo kommune skal få se på OL fra Sotsji i arbeidstiden de neste ukene, melder VG.

- For meg er det helt opplagt at vi ikke ser på TV når vi er på jobb. Alle som jobber i Oslo kommune utfører en viktig oppgave til nytte for byens innbyggere, sier Stang til NRK.

Dermed har han hisset på seg arbeidstakerorganisasjonen LO.

- Selvsagt skal man ikke la OL gå ut over innbyggernes velferdstjenester, men her må man anstrenge seg for å finne løsninger, i både kommunale og private virksomheter, sier forbundsleder Gerd Kristiansen til NRK.

Hva sier arbeidsgivere i Sola? Er det greit å se OL i arbeidstiden?

Kommunen: - Kan se innspurter

Også i Sola kommune er de ansatte på jobb for å jobbe, fastslår ordfører Ole Ueland. Totalt sett er det omkring 1.800 kommunalt ansatte i Sola.

- I all hovedsak må OL-tittingen skje på fritiden. Hvis det er noen som absolutt må følge OL hele dagen, bør de vurdere å ta ut avspassering eller ferie. Når du er på jobb, er det en del oppgaver som skal utføres og som det er viktig at blir gjort, sier Ueland til Solabladet.

HVA MENER DU? Er det greit å se på OL i arbeidstiden? Skriv din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

Han vil likevel ikke stå i veien for at ansatte kan følge en spennende innspurt.

- Vi må ha rom for lokale tilpasninger og så lenge det ikke går ut over tjenestene våre, kan det være mulig å se en spesiell innspurt. Jeg stoler på at de ansatte som gjør dette, sørger for at det ikke går ut over arbeidsoppgavene, sier Ueland.

Han minner også om at det vil være lokale forskjeller.

- En del av dem som jobber ute og på ulike enheter i kommunen må basere seg på å følge med på OL når de kommer hjem, sier Ueland og utdyper:

- For en del som jobber med tjenesteyting ute i virksomhetene er det ikke praktisk mulig å kunne følge med på OL i arbeidstiden, for eksempel i barnehager, skole og hjemmesykepleien, sier Ueland.

NHO-leder: - Bruk sunt bondevett

Hallvard Ween er regiondirektør i NHO Rogaland. Han påpeker at det er opp til hver enkelt bedrift å avgjøre om de ansatte skal få se på OL i arbeidstiden.

- Jeg har bestemt tiltro til at de fleste arbeidsplasser løser dette greit. De bruker sunt bondevett og det tror jeg også den enkelte arbeidstaker gjør, sier Ween som selv mener at det aller viktigste er at arbeidet blir gjort.

IKM: - På jobb for å jobbe

Heller ikke i IKM Gruppen er det greit å se OL i arbeidstiden.

- Men litt er greit, sier konsernsjef Ståle Kyllingstad til VG.

Samtidig påpeker han overfor samme avis at de ansatte er på jobb for å jobbe, ikke for å se på TV.

Nedenfor kan du se noen av reaksjonene som har kommet på Twitter. Mobilbruker? Bruk denne lenken for å komme til Storify

I ettermiddag har også har Fabian Stang snudd i saken. Ihvertfall delvis.

- Jeg står fortsatt på at det er viktig at tv-titting ikke må gå utover byens innbyggere og vårt tilbud. Men i den grad man finner praktiske løsninger som gjør at de ansatte kan legge pauser til de mest spennende innspurtene og skyve på arbeidstiden, slik at de etterpå kan ta igjen arbeidsoppgavene, så er det selvsagt helt greit å følge litt med på sendingene, sier Stang til VG.Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!