Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Overgangen i boks for Berntsen

Overgangen i boks for Berntsen

FOTO: Charlotte Mæland

Denne uken ble overgangspapirene endelig signert og Simen Berntsen kan nå glede seg over å være Sola-spiller i 2015.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.11.2014 kl 17:41

FOTBALL: Allerede i sommer ble det klart at Tjelta-karen Simen Berntsen var i Solas søkelys. Måljegeren ble invitert med på trening av trener Maurice Ross, og etter bare tre treninger begynte de å snakke om neste år. Det tok ikke lang tid før Solabladet fikk bekreftet at Berntsen var en spiller Ross ønsket å signere.

Den tidligere Havdur-spilleren fullførte derimot sesongen for 4. divisjonslaget. En litt haltende sesong for Berntsen gjorde at målkontoen stoppet på 23 mål. Etter å ha trent med Sola en gang i uken har spissen bare gått og ventet på å få sette navnet på papiret som gjør ham til Sola-spiller.

– Nå er det endelig i boks. Nå har jeg ventet i tre uker på å signere, så dette er gøy, forteller Berntsen til Solabladet.

Stort hopp

Berntsen går fra 4. divisjon til 2. divisjon og han er inneforstått med at det er et stort steg. Likevel ser han på det som et steg videre i karrieren, noe som er viktig for ham. Han har tidligere uttalt til Solabladet at han ønsker å nå så langt som mulig som fotballspiller. Men først er han opptatt av å prestere fra dag en for Sola.

– Det blir en veldig interessant sesong. Når det gjelder spilletid og tillitt kommer jeg til å gi alt og vise til trenerteamet at jeg ønsker å spille og fortjener en plass på laget. Jeg skal vise til trenerne at jeg kan prestere også i 2. divisjon.

Flere i Sola-miljøet drar sammenligninger mellom Berntsen og Morten Eriksen.

Sammenlignes med Eriksen

– Jeg blir jo glad når jeg hører det. Morten har gjort mye riktig og rykket opp både med Sandnes Ulf og Sola og scorer vanvittig med mål. Jeg kan se noen av sammenligningene som for eksempel farten, men jeg har mye å gå på før jeg kan ta ham igjen på prestasjonene, sier en ydmyk Berntsen.

Han har allerede begynt å tenke på hvordan han kan være best mulig forberedt til 2015-sesongen. Han kjenner lite til nivået i 2. divisjon, men er klar på at han nå konsentrerer seg om å være best mulig forberedt.

– Innstillingene mine foran neste sesong vil bety mye for hvordan prestasjonen min vil være. Jeg skal konsentrere meg om trening, kosthold og ikke minst jobbe med kondisjonen min. Jeg tror det vil være en viktig faktor for min egen del i 2. divisjon.

Tirsdag kveld gikk med til å signere de fleste spillerne fra høstsesongen i år for Sola. Du kan lese mer om det her.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!