Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk gavepakke fra Torhild Widvey:

Pistolhall i sikte

Pistolhall i sikte

Torhild Widvey og Fritz Barø fikk diskutert både bedriftsidrettshallen og skytehallen som nå er nær realisering på Forus. FOTO: Charlotte Mæland

Fredag kveld overrakte kulturminister, Torhild Widvey, en gavepakke til bedriftsidretten og bedriftsidrettshallen. Det betyr at også Sola pistolklubb nå kan glise bredt, for en ny pistolhall er virkelig innen rekkevidde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.11.2015 kl 20:03

SKYTING: I august var det fire år siden den gamle skytehallen brutalt ble revet fra Sola pistolklubb. Siden dess har klubben, med Fritz Gunnar Barø i spissen, jobbet knallhardt for å få ny plass å være. Og denne uken kom gladnyheten for klubben.

Bedriftsidretten har lenge jobbet med å få det finansielle på plass for å bygge Norges første og eneste bedriftsidrettshall, og nå ser det ut som det meste har fallt på plass. For fredag kom gladnyheten om at kulturminister, Torhild Widvey, og staten gir økonomisk støtte til bedriftsidrettsanlegget.

– Det er en utrolig lettelse for oss, for nå er alt på plass, økonomien er på plass, nå er det ikke det som stopper det lengre. Nå er det administrasjonen som må jobbe hardt for å få alt på plass slik at vi kan begynne å bygge, sier Barø.

Se bildet større

Slik vil det se ut mot hovedinngangen av bedriftsidrettshallen. FOTO: Lønnheim Entreprenør as

45 millioner kroner fra staten

Bedriftsidretten var også på plass ved kunstmuseet i Stavanger der overrekelsen ble gjennomført, og Torger Været, daglig leder i bedriftsidretten i Rogaland, delte Sola pistolklubbs glede.

– Vi er veldig glade for å få denne støtten og faller alle brikkene på plass nå kan det være at vi kan starte arbeidet allerede i januar. Vi har et mål om å få realisert prosjektet i 2016, sier Været.

Sola, Stavanger og Sandnes har alle gått inn med økonomisk støtte på til sammen 100 millioner kroner, og i alt 45 millioner kroner kan falle bedriftsidretten i hende slik at det hele finansielle grunnlaget for hallen er på plass.

Da bedriftsidretten skrinla planen om å drifte hallen via hotelldrift og reviderte søknaden sin fikk de også støtte fra Norges Idrettsforbund. Da gjaldt søknaden programsatsingsmidler og i samme prosess ble det også etablert en ordning med ekstra spillemidler for pressområder som i høyeste grad gjelder regionen bedriftsidrettshallen skal dekke.

Se bildet større

Det er et gigantisk anlegg som skal bygges på Forus. Det skal være plass til flere idrettsflater samt skytehall der Sola pistolklubb skal ha tilhold. FOTO: Lønnheim Entreprenør as

– Jeg er optmist

Kulturdepartementet har innvilget programsatsingsmidler til prosjektet samtidig som anlegget også får status som interkommunalt anlegg. Prosjektet er utviklet i tett dialog med politikerne i de tre kommunene, og både Barø og Været er tydelig på at dette aldri ville kommet på plass uten den gode hjelpen fra kommunene.

– Det er strålende arbeid fra Sola kommune og de andre kommunene i dette prosjektet, sier Været.

I et intervju med Solabladet i august sier Barø at han ikke tørr juble før anlegget er på plass, noe han heller ikke vil tre måneder senere, til tross for at det økonomiske nå er på plass.

– Så nær har vi aldri vært tidligere og vi håper dette ikke stoppes på grunn av en bagatell. Jeg har mer tro på at det blir realisert nå, men jeg har stått i dette siden 1998 og jeg har mange oppturer og vel så mange nedturer. Jeg er optimist, men jeg spretter ikke champagnen før jeg kan gå inn i skytehallen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!