Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Protest avvist - Havdur kan få kvalikkamper likevel

Protest avvist - Havdur kan få kvalikkamper likevel

Havdur-herrene gjorde en god innsats i sesongavslutningen til tross for tap mot Nærbø i siste runde. Alt var duket for kvalikkamper da Siddis (FC Show) valgte å legge inn protest mot Forus & Gausel. FOTO: Endre Leikvoll Vignes

En protest fra FC Show (Siddis) mot Forus & Gausel IL så lenge ut for å stikke kjepper i hjulene for Havdurs håp om kvalikkamper. Onsdag melder Aftenbladet at protesten er avvist. Havdur-trener Espen Maldal tør ikke juble før det er klart om saken ankes eller ikke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.10.2016 kl 12:13

Aftenbladet var først ute med å melde om fotballkretsens avgjørelse etter at protesten til FC Show ble behandlet tirsdag kveld. Kretsen konkluderte med at protesten var blitt levert for sent i henhold til reglementet, og at protesten dermed skulle avvises. Forus & Gausel IL ble likevel ilagt en bot pålydende 10.000 kroner som følger av bruken av en uregistrert spiller.

Ifølge avisen ble nyheten dårlig mottatt i FC Show-leiren, og leder Øyvind Sørensen uttaler til Aftenbladet at han vurderer anke, men at dette først må diskuteres med de andre i klubben.

Tar ingenting for gitt

Havdur-trener Espen Maldal ønsker ikke å spekulere i hvorvidt en anke tas til følge, eller hvilke konsekvenser det eventuelt vil ha for Havdur. Han legger likevel ikke skjul på at situasjonen ser lovende ut.

- Ankefristen må gå ut først dersom det blir anke. Først da vet vi om det blir kvalik eller ikke. Slik det ser ut for meg så er protesten levert for sent. Det taler jo for at vi får kvalikplass. Det blir bare synsing og sansing før en endelig avgjørelse er tatt, forteller han til Solabladet.

- Det kan ta litt tid før vi er ferdige med denne saken. Det kan se ut som at det blir en lang sesong for Havdur, legger han til.

Kaotisk sesongavslutning

Det var etter siste serierunde i 4. divisjon at kaoset startet. Siddis SK, bedre kjent som FC Show, la inn protest på det de mente var uberettiget bruk av en spiller fra Forus & Gausel sin side. Sosiale medier kokte, særlig i Facebook-gruppa «Lokalfotballen Rogaland» hvor nyheten først ble kjent. Medhold i protesten ville sannsynligvis skape store ringvirkninger på tabellen, særlig for Havdur som på grunn av protesten risikerte direkte nedrykk.

Protesten ble ifølge Aftenbladet levert til kretsen i overkant av 27 timer etter kampen, selv om regelen er at protester skal være kretsen i hende senest 24 timer etter kamp. Protesten er derfor besluttet avvist av kretsen, med mulighet for anke. Det er altså hvorvidt saken ankes og ikke minst utfallet av en eventuell anke som avgjør Havdurs skjebne i 4. divisjon.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!