Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ross på vei til EIK

Ross på vei til EIK

FOTO: Charlotte Mæland

Maurice Ross er en av de heteste kandidatene til å ta over trenerjobben i EIK.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2015 kl 14:46

FOTBALL: Mandag var Maurice Ross i samtaler med EIK om trenerjobben som forrige uke ble ledig, og daglig leder, Kenneth Andersen, legger ikke skjul på at Ross er en av de heteste kandidatene.

– Det er mange som er interessante for EIK og Ross er en av dem.

– Men er ikke det litt rart med tanke på kommentarene som har kommet rundt treneren foran og etter møtene mellom Sola og EIK?

– Han har nok fått et stempel her nede at han driver med «drylefotball». men han er taktisk smart og absolutt en god kandidat for jobben, det er det ingen tvil om.

– Lidenskapelig trener

Andersen kjenner til typen, og kaller det et spill det som er blitt sagt både fra Ross sin side og fra Magnus Powells side i ordkampene som har vært mellom lagene. Men nemlig at Powell og Ross er like i væremåte gjør at det ikke vil bli noen klinsj om Ross skulle bli ansatt.

– Han er trener og da var han en konkurrent som gjorde jobben sin. Det er en ting å ha en slik trener mot deg, en annen ting når du har han med deg. Og så er det slik her at publikum vil ha en engasjert og lidenskapelig trener.

Andersen er imponert over jobben Ross har gjort med Sola, og forklarer at det ikke er dårlig kvalitet på lagene som gjorde at Sola havnet som nummer fem. Men likevel tror han Ross vil få en jobb å gjøre, om han blir ny EIK-trener.

– Han vil ha en jobb med å overbevise folket her nede om han kommer til EIK, vi forventer mye. Sola var kanskje underdogs og det var imponerende med 5. plassen, men vi er en av favorittene, vi forventer mye mer.

Sola sover i timen

Selv har han ikke noen problem med å se Ross som ny EIK-trener.

– Mo har gjort en imponerende jobb og jeg personlig har sansen for ham. Men til syvende og sist vil det bli en helhetsvurdering som avgjør hvem som får jobben.

Solabladet kjenner til at det er seks kandidater på blokken, og Asle Andersen, som tidligere er nevnt som en kandidat, er ikke en av dem.

Solabladet kjenner også til at Sola Fotball har gjort særs få endringer på kontraktstilbudet til hele trenerteamet. Det har ført til at ingen av de tre trenerne har ønsket å signere ny kontrakt samtidig som Arturo Cleveland har signert for Madla neste sesong. Ross og Tom Erik Maldal skal ha kommet med krav til klubben for å signere ny avtale, og nå ser det altså ut som han glipper for klubben.

Det har ikke lykkes Solabladet å få tak i Johan Selvig i Sola Fotball for en kommentar om hva klubben nå foretar seg.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!