Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Røynebergmann leder landskampen mot Sverige

Røynebergmann leder landskampen mot Sverige

Leif Gunnar Smerud vokste opp på Røyneberg, og spilte sine første fotballkamper for Våganes. Når kvinnelandslaget møter Sverige på mandag, er det med Smerud som midlertidig landslagssjef. FOTO: Svenn Edvinsen, Hønefoss ballklubb

Når kvinnelandslaget i fotball møter Sverige neste mandag, blir det med Leif Gunnar Smerud som landslagssjef.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.10.2016 kl 12:13

FOTBALL: Den utflyttede solabuen Leif Gunnar Smerud tar over som midlertidig landslagssjef for kvinnelandslaget i fotball, etter at Roger Finjord gikk av for en liten måned siden. Mens fotballforbundet jakter på ny trener, blir det Smerud som leder landslaget i kampen mot Sverige 24. oktober.

- Det blir spennende. Riktignok er dette en treningskamp, men det er alltid kjekt å spille mot Sverige, sier Smerud.

Han er oppvokst på Røyneberg, og slet ut sine første fotballsko for Våganes fotballklubb. Som smågutt meldte han overgang til Vidar, og siden den gang har han spilt for alle fra Viking til Mandalskameratene, Lyn, og Lillestrøm.

Nå bor Smerud i Oslo, og er til daglig trener for U21-landslaget, noe han har vært siden 2014. Men det hender han besøker gamle trakter.

- Jeg har foreldre som bor på Sola og en bror på Hinna. Da må jeg jo hjem en tur av og til, sier Smerud.

Da skjer det også at han passerer Våganes på veien.

- Det hender jeg rusler forbi, men jeg har ikke vært der på en stund nå, sier han.

Som trener har han hatt ansvaret for juniorlaget til Viking, og var hovedtrener for Hønefoss da de rykket opp til Tippeligaen i 2011. Smerud er heller ikke ukjent med kvinnelandslaget. Da de tok bronse i EM i 2009, var det med Arne Larsen Økland som trener og Smerud som assistenttrener. Nå regner han med et trivelig gjensyn i forkant av mandagens kamp.

- Jeg har ikke truffet dem ennå, men regner med at det blir kjekt. De er seriøse, dyktige utøvere, og er blant de beste i Europa og verden, sier Smerud, som har klart å rydde plass til en fem dagers samling i forkant av landskampen uten at det går ut over den vanlige jobben som U21-trener.

- Jeg fikk en forespørsel om jeg kunne gjøre en jobb mens de jakter på en permanent løsning. For meg er en ære å få lede det norske kvinnelandslaget, så det takket jeg ja til, uttalte Smerud til fotball.no før helgen.

Slagplanen for mandagens kamp vil han ikke ut med.

- Vi har jo en plan, men først skal jeg møte laget og jentene, og begynne der. Så får vi se hvordan det utvikler seg, sier Smerud til Solabladet.

Leif Gunnar Smerud

  • Født 24.01.1977
  • Vokst opp på Røyneberg
  • Har spilt for Våganes, Vidar, Viking, Lyn, Lillestrøm, og Mandalskameratene
  • Utdannet psykolog
  • Landslagssjef for U21–landslaget siden 2014
  • Assistenttrener, kvinnelandslaget, 2009
  • Hovedtrener Hønefoss BK, 2011–2013
  • Trener for juniorlaget til Viking, 2002

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!