Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola - Vindbjart 4-2:

Sandberg fortsetter å briljere for Sola

Sandberg fortsetter å briljere for Sola

Niklas Sandberg (t.h) og Abdi Huka feiret etter at de begge hadde scoret hvert sitt mål i 4-2-seieren mot Vindbjart. FOTO: Charlotte Mæland

Ikke bare scoret han selv, men han satt opp Abdi Huka og ordnet straffe for Sola da de vant 4-2 hjemme mot Vindbjart.

Tekst:

Publisert:

FOTBALL: For første gang siden hjemmekampen mot Odd 2 3. august klarte Sola å score først. Med unntak av Vidar-kampen der det ble 0-0, har Sola i hele fire kamper siden dess har kommet under før de har satt på motoren. Men hjemme mot Vindbjart viste laget fra start at det var de som skulle styre kampen, noe de også gjorde.

Niklas Sandberg har vist seg å bli en veldig viktig spiller for Sola. Mens alle skrøt Morten Bjørlo opp i skyene på vårparten har Sandberg blitt vel så viktig på høstparten. Sammen med Sandnes Ulf-kollega Abdi Huka styrte de to mye av det som skjedde på topp for Sola, spesielt i starten av kampen, men også utover.

Det var nemlig Sandberg som startet showet på Sola stadion. Først prøvde han å finne Huka uten at det ble en stor sjanse ut av det, før han selv dro til med slegga fra rundt 20 meter og scoret kampens første mål.

Superduo

Mens publikum fortsatt var opptatt med å la seg beundre over Sandberg slo han til nok en gang da han satte opp Huka, som skar inn fra skrått hold og fikk plassert ballen kontant i mål, hans første i Sola-trøya.

Duoen fortsatte å være frempå, men lot også Lars Thomas Hummervoll, Olav Magnus Eik Espedal og Tom Erik Maldal få være med på leken, men deres forsøk var ikke gode nok til å utfordre Benjamin Boujar i Vindbjarts mål for mye.

Etter 2-0-scoringen roet deg seg noe ned, selv om Sola hadde et par skuddforsøk var tempoet noe roligere. Vindbjart på sin side hadde lite å stille opp med i første omgang og gikk også til det skrittet at de gjorde et bytte for å prøve å demme opp for Solas konstante angrepsvilje.

Men Sola var langt fra ferdige med å score. Da det var spilt en drøy halvtime kom høyreback, Kittinan Kaeophu, opp på løp og fikk dratt av et skudd inne i boksen. Dette ble blokkert, men Kaeophu var våken, jaget returen og fikk satt den i mål.

Kitti med sitt første for sesongen

Mot slutten av andre omgang kom Vindbjart noe med i kampen igjen, men Lars Øvernes og forsvarsfireren fikk ordnet opp i det som kom deres vei. Der med kunne Sola gå til pause med en trygg solid 3-0-ledelse.

Vindbjart gjorde nok et bytte foran den andre omgangen. Det resultaerte i en tidlig redusering for Vindbjart ved Øyvind Gausdal, noe som gjorde at laget fikk blod på tann.

Kampbildet i andre omgang ble noe annerledes enn i den første omgangen. Vindbjart var mer på hugget og utfordret Sola mye mer defensivt, men til tross for at Harald Vindenes var ute, klarte den defensive linjen å stå i mot angrepene fra Vindbjart.

Så, med en halvtime igjen å spille, skulle Sola trygge ledelsen nok en gang. Sandberg stod for et raid, fikk spilt opp lagkameratene sine, jager en klarering og blir felt på tuppen av boksen av Boujar og dommer peker kontant på straffemerket. Maldal var som vanlig sikker som banken og sendte med det Sola opp i 4-1-ledelse.

Vindbjart yppet seg

Vindbjart fortsatte derimot å jage scoring og i det 75. minuttet kom 4-2, nok en gang ved Gausdal, men laget klarte aldri å være effektive eller flinke nok foran Solas mål, og dermed kunne Sola juble for tre viktige poeng mot laget de lå a poeng med foran denne runden.

Nykommer og målscorer, Huka, var strålende fornøyd etter kampen og går langt i å love flere scoringer.

– Det er slik jeg er. Jeg scorer fordi det er gøy, og så er det løye å score også, sier han og ler.

– Jeg synes at alle kan forvente det samme av meg, at jeg skal score i hver kamp. Det er som er planen og målet. Jeg vil være innblandet og score mål slik at jeg bare blir bedre og bedre, legger han til.

– Grei kontroll hele kampen

Selv var han godt fornøyd med det Sola viste i den første omgangen.

– Jeg synes det var perfekt første omgang. Vi gjør akkurat det vi får beskjed av Ross om å gjøre, vi ligger godt og tar bruddene vi får. Vi er gode fremme og det vet vi fra før, så lenge vi får ballen scorer vi som oftest. I andre omgang blir det litt spennende, men jeg synes vi har grei kontroll hele tiden, oppsummerer han.

Også Maldal var fornøyd etter kampen og ser med glede på at Sola fortsatt henger med i toppen.

– Vi spiller mer primitivt og det får vi betalt for, både hjemme mot Odd 2 og i dag mot Vindbjart. Det er kanskje de to beste første omgangene vi har spilt denne sesongen. Vi er kompakte og bryter når vi skal, så har vi Niklas og gjengen som kommer i bakrom og skaper sjanser. Niklas skal ha skryt. Morten har vært en spiller som har fått mye skryt i år, men Niklas fortjener det han også.

Og nemlig Sandbergs gode innsats for Sola har vært med å inspirere Huka.

– Jeg er inspirert av Niklas. Han har snakket veldig mye om hvor bra han har gjort det, så da må jeg fylle etter ham og gjøre det samme, for jeg kan ikke være verre enn ham.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!