Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Donn-Sola 2-4

Sandberg scoret i sin fjerde kamp på rad

Sandberg scoret i sin fjerde kamp på rad

Niklas Sandberg spilte en god kamp for Sola da de tok tre nye poeng. Her fra hjemmekampen mot Eidsvold TF tidligere i år. FOTO: Mats Haugland

Niklas Sandberg ble igjen toneangivende da Sola fortsatte å bøtte inn mål i bortekampen mot Donn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2015 kl 17:25

FOTBALL: Sola møtte et Donn-lag som virkelig trengte tre poeng i kampen for å overleve i Oddsen-ligaen. I første omgang klarte ikke bortelaget å få kampen inn i sitt spor, og måtte derfor gå til pause på stillingen 0-0.

- I første omgang blir vi løpende mye mellom. De har to sentrale midtbanespillere som styrer kampen. Vi måtte gjøre endringer i pausen, og det gjorde at vi fikk kontroll på kampen, sier Sola-trener Maurice Ross.

Målrik andreomgang

I pausen gjorde Sola et bytte for å endre på taktikken. Abdi Huka måtte vike for Fabian Alonso Calderon, og Sola la om fra 4-4-2 til 4-5-1. Det gjorde at bortelaget fikk kontroll på midtbanen, og da begynte de også å produsere mål. Etter 57 minutter åpnet Olav Magnus Eik Espedal scoringsballet for Sola. Kun fem minutter senere satte innbytter Calderon sitt første mål i Sola-drakten. Med seks minutter igjen å spille ville også en annen innbytter sette sitt første mål for Sola noensinne – Jefferson Lindall økte til 0-3. Niklas Sandberg satte det siste målet for Sola. Donn scoret på frispark både før og etter Sandbergs mål, slik at stillingen til slutt ble 2-4.

Etter seieren over Donn er Sola nå oppe på 4. plass på tabellen. Selv om det ble tre poeng, var ikke Ross særlig fornøyd med kampen.

- Vi ville tapt hvis vi hadde møtt et bedre lag i dag. Jeg er fornøyd med seieren, men ikke med prestasjonen. Dette er en kamp jeg har lyst til å glemme, sier han til Solabladet etter kampslutt.

Fortsetter å bøtte inn mål

De siste fire kampene har Sola scoret hele 13 mål. Dette gir et snitt på over tre mål per kamp. Niklas Sandberg har stått for fire av disse målene, og har scoret i alle de fire siste kampene. I kampen mot Donn scoret han, hadde en målgivende pasning og sørget for at hjemmelaget fikk rødt kort da han ble taklet som bakerste mann. Etter kampen var han lettet over å kunne reise hjem med tre poeng i bagasjen.

- Seieren gjorde godt. Vi vinner på en dårlig dag. Vi er solide bakover og effektive framover. I tillegg springer vi over motstanderen når de blir redusert til ti mann, sier han.

Sandberg har scoret seks mål så langt i sesongen, og han er klar på hvorfor han har prestert så godt i Sola-drakten etter at han ble lånt ut fra Sandnes Ulf i sommer.

- Jeg har gått inn i låneoppholdet med mål om å utvikle meg som fotballspiller. Jeg har ikke tenkt så mye på å score mål, dette er bare noe som har kommet av seg selv som en følge av hard jobbing, sier han.

Selv om Sandberg var viktig for borteseieren mot Donn, vil Ross også trekke frem bortelagets benyttede innbyttere.

- Jeg synes både Lindall, Calderon og Emil Mikalsen gjør veldig gode innhopp, og de er med på å endre kampen for oss, sier Sola-treneren.

Tøff bortekamp i vente

Allerede neste helg venter det en ny tøff bortekamp for Sola-guttene. Da skal de nemlig møte tabellnabo Vard Haugesund, som ligger på tredjeplass.

- Neste helg møter vi et veldig bra lag, og de vil være godt forberedte mot oss. Jeg vil være veldig fornøyd om vi får med oss poeng fra den kampen, avslutter Ross.

Nøkkelord

Donn - Sola

2-4 (0-0)

2. divisjon
Kristiansand stadion
Lørdag 19. september

Mål: 0-1 Olav Magnus Eik Espedal (57.), 0-2 Fabian Alonso Calderon (63.), 0-3 Jefferson Lindall (84.), 1-3 Marius Bjorvand Tronstad (86.), 1-4 Niklas Sandberg (89.), 2-4 Ditlef Ueland (90.)

Rødt kort: Donn: Arve Omdal (61.)

Startoppstilling Sola: Lars Øvernes - Sindre Brasetvik, Harald Vindenes, Vegard Maldal, Steffen Bøifot - Niklas Sandberg, Simen Melhus, Tom Erik Maldal (Emil Mikalsen, 71.), Abdi Huka (Fabian Alonso Calderon, 46.) - Lars Thomas Hummervoll (Jefferson Lindall, 71.), Olav Magnus Eik Espedal,

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!