Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skadet Skjerahaug tok tre NM-gull

Skadet Skjerahaug tok tre NM-gull

Skjerhaug fikk god hjelp av denne heiagjengen som lagde liv og røre i hallen under NM. FOTO: Bjørn Erik Bjerk

Nå er OL-turneren klar for helgens Nord-Europeisk mesterskap, selv om må stå over noen øvelser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.10.2016 kl 12:13

TURN: Tross en skadet skulder turnet Stian Skjerhaug til seg tre gullmedaljer under NM i turn 8.-9. oktober.

– Tre gull av fire mulige er ikke verst det, sier 24-åringen.

OL-turneren fra Røyneberg stilte i fire øvelser under NM-helgen; frittstående, bøylehest, hopp og svingstang.

– Det gikk bra i alle fire første dag i kvalifiseringen. På søndagen dreit jeg meg ut på svingstang og måtte hoppe ned, men det gjør ingenting egentlig, sier turneren.

At han hadde med seg en kompisgjeng på tribunen, som lagde liv og røre i hallen, gjorde NM ble en ekstra kjekk opplevelse.

– De hadde skrevet navnet mitt på magen og var en god heiagjeng. Det er ikke vanlig at det er så mye liv på turnarrangement, så jeg tror alle satte pris på dem, sier Skjerahaug.

På grunn av en vond høyre skulder stod han over øvelsene ringer, skranke og mangekamp.

– Jeg må ta det litt rolig og fikse den opp før jeg kan være med på alt, sier han.

Stor skade

Skulderskaden har Skjerahaug hatt i to år.

– Det er egentlig en ganske stor skade. Jeg har i perioder hatt mye smerter og det har gradvis blitt verre. En måned før OL var det helt grusomt, men jeg fikk behandling og god oppfølging så det roet seg, forteller turneren.

SE VIDEO: OL-helten kom hjem

Å ha en uke ferie fra den intense treningen etter hjemkosten fra Rio gjorde skulderen godt, men da han begynte å trene ringer igjen kom smertene tilbake.

– Skulderen tålte det ikke, sier han.

Til helgen skal Skjerhaug delta i Nord-Europeisk mesterskap i Trondheim. I fjor kom han hjem fra det samme mesterskapet med fire gull og ett sølv, deriblant gull i mangekamp. Men på grunn av skulderen får han ikke samme mulighet i år.

– Det er alltid mangekamp jeg setter høyest, men siden jeg ikke kan være med på alle øvelsene må jeg finne andre mål. Jeg håper vi vinner lagkonkurransen siden det er på hjemmebane, og så hadde det vært kjekt å ta noen individuelle medaljer på de fire øvelsene jeg er med på, sier han.

Se bildet større

Etter NM og Nord-Europeisk mesterskap må Skjerahaug holde seg i ro i seks måneder for at skulderen skal bli bedre. FOTO: Bjørn Erik Bjerk

Ny hverdag

Etter helgens mesterskap går turneren roligere tider i møte.

– Jeg har fått beskjed av legen at jeg må ta det rolig i seks måneder, ellers blir jeg nødt til å ta en operasjon. Skaden kan opereres, men forskning viser at det ofte er bedre å la det bli bra av seg selv, sier Skjerahaug.

Høsten og vinteren ble dermed ikke helt slik han hadde sett det for seg da han flyttet til Oslo rett etter OL, for å begynne på Norges idrettshøgskole og trene med landslaget.

– Jeg kan ikke bare sitte i ro. Heldigvis har jeg flinke folk rundt meg og vi må legge en plan og se hvordan det går.

Å ha fulle studier i tillegg til treningen har også vært en tøff overgang for Skjerahaug som har hatt et års opphold fra skolebenken.

– Det har vært en stor forandring. Jeg synes det har gått greit, men det tar tid å vende seg til gode rutiner. Å ha så mye å gjøre utenom treningen tar mye energi og jeg har hatt noen dager hvor jeg har vært veldig sliten, sier han.

Han er likevel glad for at han har begynt på skolen igjen.

– Det er viktig at jeg får meg en utdannelse. En blir ikke rik på turn, sier han.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!