Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skifte i Solas trenerteam

Skifte i Solas trenerteam

Joar Gjerde blir ny assistent til Knut Ove Joa fra og med 1. mai. FOTO: Bjarte Espedokken

Tidligere Viking-spiller Joar Gjerde blir ny assistenttrener i Sola Håndball.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.04.2014 kl 11:15

HÅNDBALL: – Nå har jeg gått skadet i tre år som spiller. Det er lenge siden jeg har gledet meg så mye til noe som har med håndball å gjøre, som dette, sier Gjerde om rollen som assistenttrener.

Skadeplaget

Gjerde har det siste året spilt i Sandnes HK. Der har han bidratt sterkt til at laget er i posisjon til å kjempe om opprykk til 1. divisjon. Nylig meddelte han klubben at han ikke blir med neste sesong.

– Uavhengig av om de rykker opp eller ikke, har jeg sagt at jeg tar et pauseår på grunn av skadesituasjonen. Kroppen min er ikke i stand til å satse for fullt nå. Når jeg ikke kunne fortsette å spille, har jeg hatt veldig lyst til å bli trener, sier Gjerde.

Skal spisse angrepsspillet

Gjerde, som er samboer med bakspiller Marianne Klepp Andersen, har vært på de fleste Sola-kampene de siste årene og har fulgt laget tett. Nå ser han frem til å få en sentral rolle i støtteapparatet. Han vil få et spesielt ansvar for angreppsspillet til Sola den kommende sesongen.

– Jeg har sagt tydelig fra at jeg ønsker å ha ansvar som assistenttrener, det gjør det mer lærerikt. Samtidig kan jeg lære masse av Knut Ove som har lang erfaring og utdanning som trener, sier Gjerde.

– Jeg synes det er viktig at vi fordeler oppgavene litt. I andre klubber jeg har vært, har vi hatt stor suksess med å fordele ansvaret for to faser av spillet. Med Joar blir det spennende å få inn noen nye tanker og utvikle angrepsspillet vårt videre. Jeg kommer selv til å ta ansvaret for forsvar og helheten, sier Sola-trener Knut Ove Joa.

Starter 1. mai

Gjerde trer inn i trenerteamet fra 1. mai. Nåværende assistenttrener Thomas Edland, vil fra samme dato ha hovedansvaret for klubbens lag i Bringserien.

– Jeg gleder meg veldig og håper jeg kan være med å påvirke angrepsspillet i positiv retning. Sola er gode i forsvar og kontring, mens etablert angrep har vært den største utfordringen, sier Gjerde.

Utfyller hverandre

John Harald Kåsen, daglig leder i Sola Håndball, er glad for å få Gjerde med i trenerteamet.

– Han har spilt på høyt nivå i Viking og SIF og har også erfaring fra landslaget. Jeg tror han blir en kjemperessurs for klubben og jeg regner med at han kan utfylle hovedtrener Knut Ove Joa på en god måte. Det blir veldig spennende å få ham med, sier Kåsen.

Også Joa er godt fornøyd med Gjerde-signeringen.

– Han kommer inn med kunnskap og som en erfaren spiller fra høyt nivå. Joar har masse å tilføre laget, sier Joa.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!