Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skjerahaug klarte OL-kravet

Skjerahaug klarte OL-kravet

Stian Skjerahaug kan glise hele veien fra Rio de Janeiro til Sola, for nå har han klart målet, nemlig å kvalifisere seg til OL. FOTO: Halvor Lea, Olympiatoppen

Han tippet på forhånd han trengte 82 poeng for å få OL-plass, men Stian Skjerahaug slo til med over 84 poeng, og det var akkurat nok til å få OL-billett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2016 kl 22:30

TURN: Ikke før på siste apparat klatret Stian Skjerahaug opp på listen under prøve-OL. Med 14,733 poeng i hopp gikk han fra rundt 50. plass til 30.plass og klarte med det å kapre den OL-plassen han har trent mot i en lang periode.

På det internasjonale turnforbundet (FIG) sine hjemmesider ble det opplyst at utøverne opptil 29-32 ville bli kvalifisert. Da det også var utøvere som allerede er kvalifisert til OL betyr det at Sola-karen Skjerahaug kom innenfor kravet for å få OL-plss.

Da Solabladet snakket med Skjerahaug tidligere denne uken fortalte han at han tippet han ville klare det med en poengsum på 82, men det ville knapt fått ham blandt de 50 beste. Men turneren har vist strålende form, i følge treneren hans, den siste tiden, og med over 14 poeng i tre øvelser klarte han å nå en poengsum på 84,624.

Skjerahaug vil med dette bli den første norske turneren i OL siden mesterskapet ble arrangert i Sydney i 2000.

Denne gladmeldingen la Skjerahaug ut på sin Facebook-side da det endelig var klart.Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!