Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola berget to poeng i slitekamp mot bunnlag

Sola berget to poeng i slitekamp mot bunnlag

Marianne Klepp Andersen og Sola-jentene måtte slite for seieren mot Utleira. FOTO: Andreas Askildsen

Sola - Utleira 28-25 (14-11): Topp mot bunn i 1. divisjon skulle vise seg å bli et jevnt oppgjør.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.04.2014 kl 22:25

HÅNDBALL: Ut fra tabellsituasjonen å bedømme skulle Utleira-oppgjøret ikke by på de helt store utfordringene for Sola: Hjemmelaget kjemper om kvalikplassen (tredjeplass), mens trønderne ligger nest sist på tabellen.

Utleira fikk styre

Men Sola fikk på ingen måte noen parademarsj til to poeng i sesongens siste seriekamp på hjemmebane. På det meste var Sola oppe i en firemålsledelse, men de maktet ikke å riste Utleira av seg. Gjestene fra Trondheim kom gang på gang tilbake og fulgte Sola helt til sluttminuttene.

- Vi er altfor lite skrudd på i dag. Det er svakt og i perioder går kampen på Utleiras premisser. De får styre tempoet og hele kampen. Aggressiviteten er der, men vi finner ikke løsninger og har sentrale spillere som svikter helt, sier Sola-trener Knut Ove Joa som karakteriserer innsatsen som tidvis pinlig.

Ble frustrert

Solas strekspiller Susann Jøraandstad sliter med å sette fingeren på hva det er som ikke fungerer.

- De har et grunnspill som de spiller igjen og igjen og vi finner ikke helt ut av det. Dette tar vi med oss fremover, og vi blir nok litt frustrert av å måtte spille mer etablert angrep enn det vi har lyst til. Vi bommer på mange 100 prosentsjanser. Det er en slitekamp, men jeg får ikke satt fingeren på akkurat hva som skjer. Men det er ingen av oss som har følelsen av at vi tok dette for gitt, sier Jøraandstad.

- Altfor få er påskrudd

Selv om laget til slutt klarte å sikre en 28-25-seier og to poeng, er ikke Joa nådig i sin dom over lagets innsats. Han viser til at laget nylig feide Selbu av banen i et oppgjør som endte 34-25.

- Et håndballag kan ikke bli så dårlige på en uke. Vi feide Selbu av banen, de er i utgangspunktet et bedre lag enn Utleira. Ikke kom og si at vi kan bli så mye dårligere på så kort tid. Dette viser bare at altfor få er påskrudd, sier Joa.

- Må heve oss flere hakk

To kamper gjenstår for Sola denne sesongen. Først ut er Halden på lørdag. Joa er ikke bekymret for at spillerne skal dra med seg den dårlige laginnsatsen fra Utleira-kampen til Østlandet.

- Også kampen mot Utleira er med på å bygge selvtillit. Det verste som kunne skjedd, er at vi hadde gått på et poengtap mot dem. I stedet viser vi karakter og styrke ved å ro i land seieren til slutt. Men vi må heve oss om vi skal ha sjanse mot Halden. Men jeg er ikke bekymret, dette er egentlig bare bra.

- Hvorfor?

- Jeg forventer at dette er et signal om at samtlige spillere skal se seg selv i speilet og grave så dypt de kan for å finne energien som trengs, sier Joa.

Snakker ikke kvalik

Etter kveldens seier står Sola med 30 poeng, noe som plasserer laget på kvalikplass. Like bak følger Njård som nummer fire, med like mange poeng.

Sola har to kamper igjen av årets sesong, mens Njård kun har én. Det betyr at Sola kan sikre seg kvalikkamper mot elitelaget Fredrikstad bare ved å vinne ett av oppgjørene mot Halden og Bækkelaget neste helg.

Én kamp av gangen, er fremdeles omkvedet fra Sola-treneren.

- Det er mange lag der oppe og vi må heve nivået vårt fra i dag til neste helg. Vi har kun fem dager på oss før vi skal i ilden igjen, da møter vi opprykkslaget Halden. Til den kampen må vi være utrolig godt forberedt om vi skal ha sjanse til å ta poeng.

For Utleiras ble nedrykket forseglet etter tapet mot Sola. Laget spiller i 2. divisjon neste sesong.

Se bildet større

Susann Jøraandstad ble kåret til banens beste spiller for Sola. FOTO: Andreas Askildsen

Faktaboks

Kampfakta

Sola - Utleira

Resultat: 28-25 (14-11)

Søndag 6. april
1. divisjon
Åsenhallen

Toppscorer: Pia Rehaug (Utleira), 9 mål

Mål for Sola: Silje Stangeland 6, Susann Jøraandstad 6, Sunniva Selland 5, Marianne Klepp Andersen 3, Heidi Samuelsen 3, Veronica Berntsen 2, Sherin Obaidli 2 og Ida Marie Lerøy 1.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!