Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola-Fyllingsdalen 1-3

Sola deppet etter nytt tap

Sola deppet etter nytt tap

Sander S. Grelland (t.v) og Vetle E. Tønne deppet etter 1-3-tapet hjemmet mot Fyllingsdalen. FOTO: Mats Haugland

Sola hadde mer enn nok sjanser til å avgjøre kampen, men ble straffet av en dødelig effektiv Eirik Kampenes hos bortelaget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.06.2016 kl 12:22

FOTBALL: Sola gikk ut i hundre og presset Fyllingsdalen høyt fra start. Hjemmelaget hadde mye energi i spillet og ville mye, men manglet presisjon til å skape de helt store sjansene.

Det høye presset til Sola gjorde at de etterlot seg en del rom å kontre i for gjestene, og etter 17 minutter utnyttet Fyllingsdalen seg av dette. En totalt umarkert Eirik Kampenes fikk enkelt bredside inn 0-1 til gjestene fra fire meters hold etter et innlegg fra venstresiden.

Svarte ummidelbart

Det tok ikke lang tid før Sola svarte etter å ha havnet under. Laget gikk rett i angrep, og Aleksander Idland dro seg ut mot høyre fra midten av banen. Idland, som for anledningen spilte høyreving, skrudde ballen hardt nede på innsiden av nærmeste stolperot. Skuddet var utagbart for keeper, og dermed viste resultattavla 1-1 etter kun 18 minutter.

Resten av omgangen var jevnspilt. Sola presset høyt, mens Fyllingsdalen lå lavt og satset på kontringer. Den største sjansen til å sende laget sitt opp i ledelsen hadde Sola-spiss Vetle Myhre fem minutter før pause, etter et hardt innlegg fra Vetle Tønne på høyresiden. Myhre fikk et sleivtreff på ballen, noe som gjorde at den gled gjennom hele feltet. Dermed stod uavgjort seg til pause.

— Jeg synes vi er det beste laget. Vi kommer til mange store sjanser, fremstår offensive med masse energi, men det vil seg ikke, sier Sola-trener Asle Andersen til Solabladet.

Se bildet større

Aleksander Idland utlignet til 1-1 for Sola. FOTO: Mats Haugland

To i treverket

Sola fortsatte å stå høyt også i andre omgang, og skapte flere store sjanser til å gå opp i ledelsen. Etter 55 minutter danset Stian Michalsen seg forbi på venstresiden, og klemte ballen inn foran mål. Der kom Tønne først på ballen, dog uten å få et skikkelig treff. Ballen trillet derfor rolig inn i klypene på Fyllingsdalen-keeper Daniel Husa.

Sola fortsatte å skape sjanser. Etter 55 minutter prøvde Kristoffer Rasmussen seg på et knallhardt skudd på frispark fra 25 meter. Skuddet gikk via en Fyllingsdalen-spiller, og fikk en lei bue over keeper. Dessverre for Solas del gikk ballen i tverrliggeren og ut.

— Jeg synes egentlig vi gjør en brukbar kamp, men vi får ikke betalt. Vi har ikke tur, og det går ikke vår vei. Vi viser karakter og viser at vi vil vise oss frem og spille fotball, så det er tungt å stå igjen uten poeng, sier Sola-kaptein Vegard Maldal.

Tro kopi

I stedet for at Sola gikk opp i ledelsen, var bortelaget svært effektive. Etter 62 minutter kom Fyllingsdalen lett forbi på venstresiden, før ballen ble lagt hardt inn foran mål. Her satte Kampenes inn sitt andre for dagen, og dermed 1-2, mot spillets gang. Scoringen var en tro kopi av kampens første mål.

Etter 63 minutter kom Geir Dahle Høyland inn for Tom Erik Maldal, og kun et par minutter senere ble han nydelig trådt alene mot keeper av midtbaneelegant Tønne. Dahle Høyland fikk avsluttet, men ballen gikk i stolpen og ut.

— Det er typisk for et lag som sliter i bunnen og som sliter med å ta poeng. Selv om vi kommer til flere gode muligheter og har to i treverket, så vil det seg virkelig ikke, sier Andersen.

Se bildet større

Vetle Tønne trener for tiden med Bryne FK i 1. divisjon. Her prøver han å finne Stian Michalsen. FOTO: Mats Haugland

Tvilsom dommeravgjørelse

Sola presset på for utligning mot slutten, men etter en tvilsom dommeravgjørelse fikk Fyllingsdalen avgjøre kampen. Kampenes banket ballen knallhardt i nettet, og sikret med det hat-trick. Dermed var kampen punktert, og ebbet ut til sluttresultatet 1-3.

— Linjedommeren vinket vår vei, så mine spillere stiller seg opp som om det er vårt kast. Når hoveddommeren gjør om linjedommerens avgjørelse, må det snakkes, slik at vi kan komme i rett posisjon, sier Andersen.

Solas assistenttrener, Bjørn Petter Nordstrand, ble bortvist fra benken etter at han tydelig viste dommeren hva han mente om avgjørelsen.

Vil snu vond trend

Sola ligger i skrivende stund på 13. plass på tabellen, med like mange poeng som tabelljumbo Frigg. Kun én fattig seier og seks tap på de ti første seriekampene svir, men laget vil snu den vonde trenden i neste helgs kamp mot tabellnabo Stord.

— Alle lag er mulige å slå. Det er bare å kjøre på, og fotball er ikke noe hokus pokus. Det hadde vært godt for gruppen å få en opptur snart, for det går på stoltheten løs, sier Maldal.

— Det blir en tøff bortekamp. Vi må samle krefter og energi, og gå ut og framstå med struktur og kvalitet i begge bokser, sier Andersen.

Nøkkelord

Sola - Fyllingsdalen

1-3 (1-1)

PostNord-ligaen avd. 3
Sola stadion, ca. 60 tilskuere
Lørdag 11. juni

Mål: 0-1 Eirik Kampenes (17.), 1-1 Aleksander Idland (18.), 1-2 Kampenes (62.), 1-3 Kampenes (83.)

Startoppstilling Sola: Lars Øvernes - Ronnel Mathiassen, Kristoffer Rasmussen, Vegard Maldal, Eirik Bjørnø - Aleksander Idland (Sander S. Grelland, 77.), Fabian Alonso Calderon, Tom Erik Maldal (Geir Dahle Høyland, 63.), Stian Michalsen - Vetle Estensen Tønne - Vetle Lunde Myhre

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!