Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola forsterker laget foran neste sesong

Sola forsterker laget foran neste sesong

Sola kan juble for sin første signering før neste sesong. FOTO: Charlotte Mæland

Sola HK har gjort sin første signering foran neste sesong. Venstrekanten Vilde Nord kommer fra TIF Viking.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.05.2016 kl 15:58

HÅNDBALL: 19-åringen har signert en toårskontrakt for gultrøyene fra Sola. Hun kommer fra Bergensklubben TIF Viking, som endte på 9. plass i 1. divisjon i år. Hun scoret 51 mål på 21 kamper forrige sesong, og har tidligere spilt for Fana.

— Vi har lett etter en venstrekant helt siden Heidi Samuelsen la opp i fjor, og dette er et talent med rundt 20 landskamper for 97-98-landslaget. Hun vil forsterke laget i sin posisjon, sier daglig leder i Sola HK, John Harald Kåsen, til Solabladet.

Se bildet større

Vilde Nord har signert en toårskontrakt med Sola. Bildet er brukt med tillatelse fra TIF Viking. FOTO: tifviking.no

Jakter flere

Nord er klubbens første signering foran neste sesong. Siden sesongen 2015/16 har laget mistet ligaens toppscorer, Malin Holta, til proffspill i franske Nantes. Også Sunniva Selland og Sherin Obaidli har bestemt seg for å forlate klubben. Selland tar et friår for å studere i Bergen, mens Obaidli flytter hjem til Molde for spill i Molde HK.

På grunn av at laget er sterkt svekket etter årets sesong, må klubben på jakt etter flere nye spillere.

— Vi jakter en forsterkning for Malin Holta, samt en strekspiller. Vi hadde håpet og trodd at vi skulle ha klar flere spillere innen 1. mai, men markedet er vanskelig. Det er få tilgjengelige spillere i Norge, og vi vurderer å se til utlandet i jakten på nye spillere. Vi har som mål å få inn tre spillere til, men da skal mye klaffe, forteller Kåsen.

Han forteller at Sola ikke har midler til å hente inn fulltidsspillere.

— Situasjonen i Sola er slik at spillerne enten må gå på skole eller jobbe utenom. Vi har avsatt midler til nye spillere, men det blir nok ingen på fulltidskontrakter. Vi jobber hardt med å få på plass nye spillere, sier Kåsen.

Jobber for sluttspill

Sola havnet på 9. plass i Grundigligaen denne sesongen. Plasseringen sikret laget spill i eliteserien også neste sesong, men de fikk ikke muligheten til å spille sluttspill. Foran neste sesong vil laget ta nye steg.

— Målsetningen er sluttspillplass, og det er det vi jobber for når vi nå jakter nye spillere. Dette betinger selvsagt at vi får inn rett spillermateriale, og at vi klarer å fylle tomrommet etter å ha mistet toppscoreren vår, sier Kåsen.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!