Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola-Halden 18-27

Sola gikk på braktap

Sola gikk på braktap

Sola fikk juling på egen parkett mot Halden. FOTO: Mats Haugland

Sola står fortsatt poengløse på egen parkett så langt i årets Grundigliga.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.10.2015 kl 22:30

HÅNDBALL: Det var nok en viktig hjemmekamp for Sola. Med seier ville Sola ha gått forbi Halden på tabellen, og fått et viktig forsprang til lagene i bunnen. I stedet rykket bortelaget lenger i fra på tabellen da de ydmyket hjemmelaget.

- Vi fremstår feige, og det tar en hel omgang før vi kommer inn i matchen, sier en skuffet Sola-trener Knut Ove Joa like etter kampslutt.

Pinlig førsteomgang

Sola startet kampen på verst mulig vis. Det tok nesten 8 minutter før hjemmelaget scoret sitt første mål. De bommet på flere skudd, var unøyaktige og lakk bakover. Det var rett og slett ingenting som stemte. Midtveis i omgangen var stillingen 2-9 i favør Halden, og verre skulle det bli. Til pause viste resultattavla hele 6-15 til det svartkledde bortelaget.

- Førsteomgangen var pinlig. Vi fremstår feige både fremover og bakover på banen, og vi kommer ikke med i kampen, sier en oppgitt Joa.

I andreomgangen kom hjemmelaget mer med i kampen, og det var relativt jevnspilt. Sola-spiller Anna Bjørke Kallestad var et lite lyspunkt hos hjemmelaget, og banket inn hele seks mål i løpet av kampen. Selv om andreomgangen var mer jevnspilt, klarte aldri Sola å hente inn noe særlig på det solide forspranget Halden hadde skaffet seg til pause. Andreomgangen endte uavgjort, noe som gjorde at resultattavla viste 18-27 ved kampslutt.

Sola-kaptein Marianne Klepp Andersen var tydelig skuffet etter det fjerde strake hjemmetapet i serien.

- Jeg føler meg tom. Vi spiller dårlig fremover, har for dårlige returløp og lekker bakover, sier hun etter kampen.

Vil ha mer trøkk på trening

Etter kampen hadde spillere og trenere et lite møte i garderoben. Her ble de enige om at grunnlaget for kampene blir lagt på treningene.

- Etter kampen snakket vi om at vi må begynne å trø til mer på trening. Vi må være mindre snille med hverandre, for når vi stiller til kamp så står det seks spillere på motsatt banehalvdel klare til å gi oss juling, sier Klepp Andersen.

Og nettopp treninger blir det nok av for Sola fremover. Neste kamp er ikke før om 10 dager, og da venter en tøff bortekamp mot Glassverket.

- Det har vært et tett kampprogram i det siste, så det skal bli godt å få tid til å jobbe med det vi sliter med før neste kamp, sier Joa.

Nøstvold presentert

Selv om Sola presterte dårlig i kampen, var ikke dagen helsvart for hjemmelaget. I pausen ble nemlig Tonje Nøstvold presentert som ny Sola-spiller fra og med 1. januar 2016. Nøstvold forlot Sola til fordel for Byåsen for 10 år siden, men vender altså nå tilbake. Det er nesten et år siden sist hun spilte kamp for Byåsen, fordi hun har hatt svangerskapspermisjon. I juni i år ble hun mor til en gutt, og nå gleder hun seg til å komme igang med håndballen igjen.

- Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg stort. Jeg er i dritdårlig form nå, men det blir mye hard trening fremover for å bli klar til januar, sier Nøstvold, som har signert en kontrakt på 1,5 år.

Nøstvold har vunnet både OL, EM og VM med Norges landslag, og har i tillegg lang erfaring fra eliteseriespill i Byåsen. Hun har også spilt noen sesonger i danske Midtjylland. Denne erfaringen tror trener Joa blir uvurderlig for Sola.

- Dette er en bra dag for Sola, selv om vi taper mot Halden. Signeringen av Tonje er en gledelig nyhet for klubben. Hun vil tilføre masse rutine i en ung spillergruppe, sier han.

Nøkkelord

Se bildet større

Tonje Nøstvold ble presentert som ny Sola-spiller i pausen i kampen mot Halden. Hun får trøye nummer 44. FOTO: Mats Haugland

Sola-Halden

18-27 (6-15)

Grundigligaen
Søndag 4. oktober
Åsenhallen, 465 tilskuere.

Toppscorer Sola: Anna Bjørke Kallestad, 6.

Målscorere Sola: Malin Holta, 5, Marianne Klepp Andersen, 3, Sara Aarsvoll Svartstad, 1, Hedda Kleiberg Sømme, 1, Sherin Obaidli, 1, Anne Christine Lode, 1.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!