Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola - Byåsen 31-41

Sola lakk bakover mot sølvvinnerne

Sola lakk bakover mot sølvvinnerne

Tonje Nøstvold hadde fem fulltreffere mot sine gamle lagvenninner i Byåsen. FOTO: Mats Haugland

Årets sesong er over for Sola. Laget berget plassen, men maktet ikke å ta seg til seriesluttspillet da serietoer Byåsen gjestet Åsenhallen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.04.2016 kl 21:56

HÅNDBALL: - Vi er med lenge, og gjør en solid innsats i store perioder. Vi har 5-10 minutter i hver omgang som koster oss dyrt. Vi mister tålmodigheten og blir hardt straffet for det, sier Sola-trener Knut Ove Joa etter kampen.

Jevnspilt førsteomgang

Sola holdt godt følge med gjestene fra Trondheim i starten av første omgang. Etter seks minutter viste resultattavla 3-3. Silje Stangeland satte to av Solas tre første mål. Etter ti minutter gikk Sola opp i ledelsen 6-5 etter at Malin Holta klistret ballen i krysset. En strafferedning av Kimberley Bleivik og godt forsvarsspill sørget for at Sola gikk opp til 7-5 like etter ved Sherin Obaidli.

Deretter startet en dårlig Sola-periode. Upresist angrepsspill og svakt forsvarsspill gjorde at Byåsen fikk snu kampen. Halvveis i første omgang viste resultattavla 8-9, og herfra og ut fulgte lagene hverandre tett. Med åtte minutter igjen av omgangen var det uavgjort, og bortelaget tok timeout. Mye smart må ha blitt sagt fra Byåsen-trener Claus Mogensen, for laget hans rykket ifra de siste minuttene. Lagene gikk til pause på stillingen 16-19.

- Vi holdt følge lenge, men så raknet det mot slutten, sier Holta til Solabladet like etter kampslutt.

Stort gjennomtrekk

Sola gikk rett i strupen på Byåsen i starten av andre omgang, og bare sekunder inn i omgangen satte Holta ballen kontant i mål. Like etter reduserte kaptein Marianne Klepp Andersen og dermed sto det 18-19. Etter dette begynte det å knote litt angrepsmessig for Sola. Byåsen holdt på ledelsen på tre-fire mål, uten at Sola klarte å nærme seg. Mot slutten ble gjennomtrekket stort i Sola-forsvaret, og Byåsen gav seg ikke før de hadde scoret 41 mål.

- Vi går fra uavgjort til å havne tre bak ganske kjapt mot slutten av første omgang. Deretter kommer vi litt oppå igjen, ligger kun tre mål bak, og er der nesten 20 minutter ut i andre omgang. Mot slutten faller vi helt fra hverandre. Det er både synd og bittert, forklarer Joa.

Se bildet større

Byåsen jubler for sølv, mens Solas Sherin Obaidli og Marianne Klepp Andersen depper over 41 innslupne mål i bakgrunnen. FOTO: Mats Haugland

- Ikke levnet en sjanse

Dermed tok blåtrøyene fra Trondheim 2. plassen i årets Grundigliga, mens Sola endte på 9. plass på tabellen. Denne plasseringen gjør at gultrøyene beholder plassen i ligaen til neste år, dog uten å få muligheten til å spille sluttspill denne sesongen.

- Vi var ikke levnet en sjanse i år, og samtlige eliteserietrenere spådde oss på sisteplass. Vi gikk ut hardt og ønsket å hevde oss i ligaen og få en sluttspillplass. Vi var veldig nære, men vi skal være glade for at vi slapp stresset med å være i faresonen for nedrykk i de siste kampene. Det er jeg stolt og glad for, og vi har vært gode i mange kamper i år, sier Joa.

- Dere har hatt mange matchballer for å få den siste sluttspillplassen, er dere ikke litt skuffet over at den røk?

- Jo, vi er jo det. Samtidig er vi stolte over at vi motbeviste de som ikke trodde på oss. Vi har hatt mange sjanser til å avgjøre på, men å være nære på er ikke godt nok, sier Joa.

Se bildet større

Malin Holta har spilt sin siste kamp for Sola, i alle fall for denne gang. FOTO: Mats Haugland

Holtas siste Sola-kamp

Onsdagens kamp var Holtas siste i Sola-drakten. Hun forlater parketten i Åsenhallen for å spille for HBC Nantes i den franske toppdivisjonen.

- Det blir spennende med et nytt land, ny klubb og ny kultur, men du skal ikke se vekk ifra at jeg blir å se i Sola igjen en eller annen gang i fremtiden, sier Holta, som ble Solas toppscorer med sju mål i kampen mot Byåsen.

Sola - Byåsen

31-41 (16-19)

Åsenhallen
Grundigligaen, 625 tilskuere
Onsdag 13. april

Solas lag: Kimberley Bleivik, Oda Aasheim (1 mål), Elisa Christensen (1 mål), Malin Holta (7 mål), Silje Stangeland (3 mål), Sherin Obaidli (4 mål), Anna Bjørke Kallestad (4 mål), Amalie Frøland, Marianne Klepp Andersen (3 mål), Sunniva Selland (1 mål), Anne Christine Lode (1 mål), Susann Jøraandstad, Sara Møller (1 mål), Tonje Nøstvold (5 mål)

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!