Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola lot ungdommene skinne

Sola lot ungdommene skinne

Ådne Helland Vevatne (17) (t.v), Andreas Rosnes (17), Vetle Hellestø (16) og Aksel Kloster (17) var alle på banen samtidig og var med på å avgjøre kampen mot Frøyland for Sola. FOTO: Charlotte Mæland

Sola avsluttet sesongen med å la flere juniorspillere og en guttespiller avslutte årets sesong i 3. divisjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.11.2014 kl 11:11

FOTBALL: Sola møtte Frøyland i siste seriekamp, et oppgjør som har vist seg å være jevnt i alle tre kampene som har blitt utspilt mellom lagene i 2014.

Men mot Frøyland hadde Maurice Ross med seg hele syv juniorspillere og en guttspiller, fem av dem var på banen samtidig.

Ådne Helland Vevatne (17), Vetle Hellestø (16), Olav Lilleås (19), Kittinan Kaeophu (19) startet kampen for Sola, Aksel Kloster (17) og Andreas Rosnes (17) kom inn mens Kristoffer Rasmussen (16) og Ola Alsaker (17) satt på benken.

Fornøyd med ungguttene

– Vi har brukt de unge spillerne tidligere i år da det har latt seg gjøre, akkurat som vi gjorde i fjor. Det er alltid på min radar å la dem få spilletid, men som trener må jeg ta hensyn til omstendighetene rundt kampene også, forklarer treneren om valget av å bruke ungguttene.

Helland Vevatne har startet to av de tre siste kampene for Sola, Hellestø, Kaeophu og Lilleås enda flere. Totalt gjennom hele sesongen har Sola brukt elleve juniorspillere og tre guttespillere i troppen - totalt 14 spillere under 20 år. Bare tre av dem har ikke kommet inn i kamp i 3. divisjon.

– Jeg er veldig fornøyd med de unge spillerne våre. Se på Ådne, for eksempel. Der han er per dags dato har jeg ingen problemer med å bruke ham fra start. Han er på vårt nivå og da skal han få spille, og det gjelder alle ungguttene som er med oss, sier skotten til Solabladet.

Matchvinner i debuten

Flere kommenterte på sidelinjen at Helland Vevatne strålte på banen og latet til å ikke ha gjort noe annet hele livet sitt enn å spille 3. divisjon, til tross for sin unge alder.

Publikum fikk derimot enda mer å snakke om da Kloster kom inn ved pause og senere scoret vinnermålet til Sola mot Frøyland.

– Det er bare helt fantastisk å se Aksel score. Han var meget bra mot Frøyland og burde hatt to mål. Samtidig har han gode holdninger, er god på trening og trener som en mann. Han er klar for et a-lag om et år, det er jeg sikker på, sier Ross.

Både Kloster og Rosnes fikk sine debuter for Sola mot jærlaget og begge var godt fornøyde etter kampen.

– Det var sykt kjekt å spille med de store gutta. Det er riktig at vi får spilletid nå og det gir oss mye motivasjon og nye impulser videre, sier Rosnes.

Vil bli bedre spillere

Om de er gode nok for a-laget i 2015 er de derimot mer nøkterne på å uttale seg om.

– Andre må bedømme om jeg er god nok for a-laget allerede nå, men jeg synes selv jeg viser med innsatsen min at jeg tar nivået, forklarer Kloster.

Begge har et mål om å ta steg som fotballspillere. Om det blir allerede neste sesong er de usikre på, for først vil de bli bedre.

– Det overordnede målet er å utvikle oss videre og bli bedre fotballspillere. Men ser jobber også mot å få være med a-laget å trene og kanskje få innhopp for dem og på Sola 2 i 4. divisjon. Og så vil vi ta medalje neste år med juniorlaget, sier Rosnes.

Kloster er enig med Rosnes.

16-åring fast inventar

– Jeg har de samme målene som Andreas. Jeg vil gjøre det bra for juniorlaget å kjempe i toppen med dem og få innhopp for a- og b-laget i 2. og 4. divisjon. Men da må jeg jobbe hardt og målrettet frem over for å få det til, sier den ferske målscoreren.

Kaeophu, Lilleås og Hellestø har denne sesongen blitt fullverdige medlemmer av a-troppen. Yngstemann, Hellestø, er bare guttespiller, men har likevel vært med på 20 av Solas kamper i år, syv fra start og han har scoret avgjørende mål i tette kamper.

Kaeophu har knapt stått over en kamp, mens Lilleås fikk mye spilletid i starten og har også fått spilletid på tampen av sesongen. Begge ungguttene har også tegnet seg på scoringslisten til Sola i år.

– Det viser at med de rette holdningene som juniorspiller vil du få en sjanse av meg. Både Vetle og Olav var meget gode mot Frøyland. Vi må ikke glemme at disse unge spillerne var med på å slå et lag som kom fra en 5-0-seier mot Staal. Det er fantastisk for disse spillerne, gliser en stolt Ross.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!