Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola møter Sandnes Ulf i NM

Kvalifiserte seg for første gang på 10 år

Sola møter Sandnes Ulf i NM

Asle Andersen tar med seg sine disipler i Sandnes Ulf til Sola for å spille første runde i NM. FOTO: Charlotte Mæland

Tom Erik Maldal er strålende fornøyd med å få tidligere lagkamerater på besøk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.04.2014 kl 11:18

Onsdag formiddag ble det klart at Sola får besøk av Tippeligalaget Sandnes Ulf, anført av Solas Asle Andersen, i første runde av cupen. Det blir også Solas første møte med den norske cupen på ti år.

– For min del er det kjempekjekt, jeg er strålende fornøyd med trekningen og håper vi klarer å få til en god ramme rundt kampen, sier Tom Erik Maldal til Solabladet.

Håpet på Sandnes Ulf

Etter 4-1 seieren mot Frøyland på lørdag innrømmet Maldal at Sandnes Ulf var hans personlige favoritt.

– Jeg personlig hadde foretrukket Ulf med Asle Andersen og min fortid i klubben. Så er det jo også slik at halvparten på vårt lag har vært innom Sandnes, men generelt sett tror jeg guttene hadde synes det var kjekkest med kamp mot Viking, fortalte Maldal da.

Åtte spillere med fortid i Ulf

Om Sola blir rundens overraskelse og slår ut Tippeligalaget vil han helst ikke spå. Andersen er flittig som publikummer på Solas hjemmekamper, og kjenner etter hvert laget veldig godt. Hele åtte av spillerne på Sola har tidligere vært i Ulf; Vegard og Tom Erik Maldal, Morten Eriksen, Lennox Kanu, Anders Joa, Joachim Boxill Knutsen, Geir Håkon Valland og Ørjan Nesvik, samtidig som også Ole Theodor Berthelsen har vært der på prøvespill.

– Vi har lag til å overraske, men de kommer til ei strøken matte, noe de trives på. Men jeg tror ikke vi er Asles favorittmotstand i cupen.

Cupkamp tre dager etter serieåpning

21. april serieåpner Sola mot Hundvåg på hjemmebane, cupkampen kommer bare noen dager senere. Derfor er det viktig for Maldal og resten av Sola at det ikke fokuseres på cupkampen.

– Det viktigste for oss er kampen mot Hundvåg. Alt annet er en bonus, og vi vil ikke fokusere på cupen.

I fjor røk Sola ut i 2. kvalifiseringsrunde i NM mot Vaulen, i år gjorde laget kort prosess med både Vaulen og Frøyland og kan nå glede seg til NM-spill for første gang på ti år.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!