Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Glassverket - Sola 31-25:

Sola nær kjempeprestasjon

Sola nær kjempeprestasjon

Sola vartet opp med en sterk prestasjon da de gjestet Glassverket onsdag kveld. Her fra kampen mot Vipers tidligere i år. FOTO: Charlotte Mæland

I rundt 45 minutter holdt Sola topplaget, Glassverket, bak seg på måltavla.

Tekst:

Publisert:

HÅNDBALL: Det ble en spennende åpning på kampen mellom Glassverket og Sola i Drammen. Glassverket gikk opp til 2-0 etter tre minutter, men så begynte Sunniva Selland og Sola å få fart på angrepsspillet, og sakte men sikkert hentet Sola inn den lille ledelsen.

Sola hentet inn til 3-3, 6-6, 8-8 og etter det kjørte Sola på, fikk ledelse da det gjenstod seks minutter og holdt den helt inn til pause. Da ledet Sola 15-13 over Glassverket.

– Vi gjør det vi har avtalt på forhånd at vi skal gjøre og klarer oss kjempebra, forteller Sunniva Selland.

Den andre omgangen startet like bra som den første. Sola scoret det første målet ved Sherin Obaidli, før Glassverket fikk sette to mål.

Holdt følge lenge

Slik fulgte lagene hverandre ganske lenge. Ikke før det var spilt 17 minutter av den andre omgangen kom Glassverket foran, og da var det også gjort for Sola.

Malin Holta ble tatt ut i hvert angrep, og også Anne Bjørke Kallestad og Silje Stangeland fikk frimerke på seg, og da ble det vanskelig for laget å få angrepsspillet.

– Når de tar ut Malin blir vi kanskje litt usikre og tar de dårlige sjansene fremfor de gode som vi hadde tatt tidligere. Så kommer de på kontringer, noe de er gode på, og da scorer de, sier Selland.

Selland toppscorer

Selv hadde hun en strålende kamp for Sola. Hun ble lagets toppscorer med fem fulltreffere mot topplaget.

– Det var veldig kjekt å score fem mål i dag, rett og slett deilig. I dag bare fungerte det for meg, det klaffet og jeg klarer ikke forklare hvorfor. Kanskje jeg hadde en annen innstilling foran kampen?, undres hun.

Med fem mål og en godt gjennomført kamp klarer hun å holde humøret oppe. Seks mål mot Glassverket anser laget som akseptabelt og Selland forteller det er mye bra de må ta med seg videre til kampene mot Larvik og Oppsal i Grundigligaen, men også cupkampen mot Molde 28. oktober.

– I forkant av kampen snakket vi om hvor gode de er på kontra og i ankomst, så vi ble enige om å holde lange angrep, stå godt i forsvar og ta returløpene. Det klarer vi å gjøre i 45 minutter i dag, samtidig som vi også kommer til mange gode sjanser.

– Godt med kampfri

Sola står fortsatt bare med fire poeng i Grundigligaen, men trenerteamet har vært klare på at motstand som Glassverket og Larvik, som venter neste kamp, ikke er der de skal ta poeng. Likevel synes Selland det er godt å vite at «lille Sola» kan ryste topplagene. For også mot Vipers spilte Sola helt på høyde med laget fra Kristiansand i den andre omgangen.

– Hvorfor vi plutselig gjør det annerledes mot gode lag vet jeg ikke. Men vi må ta med oss dette videre, vi må klare å ikke bremse ned for mye, men kjøre kontringer, bruke roen vår i spillet og klare å spille så bra som vi gjør mot Glassverket og Vipers mot antatt dårligere lag også.

Sola holder stand på 9. plass i Grundigligaen. Neste kamp for gultrøyene er om tre uker mot Larvik på hjemmebane. Perioden opp mot den kampen skal Sola bruke godt.

– Vi må bare fortsette å kjøre hardt på trening og ha rett fokus. Jeg tror det kan være godt for oss å få en liten pause nå, for det har vært mye kamper i det siste. Så har vi og mye bra fra denne kampen vi skal ta med oss hjem og jobbe videre med frem mot Larvik.

Nøkkelord

Glassverket - Sola

31-25 (13-15)

Grundigligaen
Åsenhallen
Onsdag 14. oktober

Toppscorer Sola: Sunniva Selland, 5

Mål for Sola: Anna Bjørke Kallestad, 4, Malin Holta, 4, Silje Stangeland, 3, Sherin Obaidli, 3, Oda Aasheim, 2, Marianne Klepp Andersen, 2, Anne Christine Lode, 2

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!