Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Molde-Sola 32-25

Sola på hodet ut av cupen

Sola på hodet ut av cupen

Sola og Oda Aasheim fikk ikke sakene til å fungere da de møtte Molde i kvartfinalen i cupen onsdag. FOTO: Charlotte Mæland

Sola gikk på en real smell mot Molde i cupen og tapte hele 32-25.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2015 kl 22:26

HÅNDBALL: En lang reise, en tøff kamp, sa Joar Gjerde onsdag morgen da Sola var på vei opp til Molde for å spille kvartfinale i cupen, og slik ble det også.

For Molde gikk rett i strupen på Sola og var oppe i 5-0 før Sola fikk sukk for seg, ikke helt ulikt Sola denne sesongen. Men laget hentet seg kjapt inn igjen og fikk knappet inn på forspranget.

– De startet i et stort tempo, og det var ikke vi forberedt på. Vi kom bakpå med en gang, men da de får det femte målet starter vi å gjøre det vi har avtalt på forhånd at vi skal gjøre og kjører på frem over. Det klarer vi å gjøre ut den første omgangen og ligger bare bak med to mål til pause, forteller Marianne Klepp Andersen.

For mye feil

Andre omgang ble veldig lik den første omgangen, men midtveis i omgangen er Sola på rett spor og ligger bare to mål bak Molde før laget så ut til å kollapse totalt igjen.

– Om det så ut på tv som vi kollapset så føltes det også slik på banen. Vi havner bakpå nok en gang, vi gjør mye feil og bommer litt for mye til tross for at vi kommer til mange gode sjanser. Det blir som det blir, men jeg synes resultatet lyver.

Assisterende trener, Gjerde, mente denne kampen så absolutt var mulig å vinne, men at cupen bare er bonus for Sola-jentene, og det var også noe Andersen påpekte.

– Det er surt å tape, men heldigvis deles det ikke ut noen poeng i denne kampen. Det er absolutt viktigere for oss å vinne i serien, men vi gikk ikke på banen for å tape i dag. Likevel er det slik at om vi skal velge hvilke kamp vi vil vinne er det ingen tvil om at det er mye viktigere for oss å vinne i serien enn i cupen.

– Skal ikke være av

Cupkampen kom derimot på et gunstig tidspunkt for Sola, for akkurat nå er laget inne i en periode der de får store opphold mellom seriekampene. Det er to uker siden laget spilte forrige seriekamp mot Glassverket, og neste seriekamp er om en uke, altså ville Sola gått tre uker uten kamp hadde det ikke vært for cupkampen mot Molde.

– Dette er det beste laget vi kunne møtt nå, den beste treningskampen og motstanden vi kan få. Derfor er det surt at vi ikke klarer heve oss og gjøre en bedre kamp enn dette.

Mot Glassverket spilte Sola opp mot sitt aller beste og rystet en av seriefavorittene i Grundigligaen denne sesongen. Andersen håper laget kan gjenskape gutsen fra den kampen når Larvik gjester Åsenhallen neste onsdag.

– Vi viser mot Glassverket at vi kan nå vi konsentrerer oss og jeg håper vi kan vise bedre igjen mot Larvik enn vi gjorde mot Molde. For mot Molde har vi perioder der alt svikter, og vi er nødt til å gjøre de periodene vi alle er helt av mindre. Vi skal ikke være av, det kan vi ikke tillate oss å gjøre.

Sola-jentene reiser hjem igjen torsdag formiddag og frem mot onsdagens kamp mot Larvik venter en vanlig treningsuke der laget i følge Andersen skal legge en plan for «å plage Larvik mest mulig» og få opp tenningsnivået for å være best mulig forberedt til stjernegalleriet kommer på besøk.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!