Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola - Frigg 1-1

Sola rotet bort seieren i serieåpningen

Sola rotet bort seieren i serieåpningen

Solas Tom Erik Maldal kunne punktert kampen, men misset på straffe like etter pause. FOTO: Mats Haugland

Sola hadde full kontroll og burde avgjort kampen. I stedet fikk nyopprykkede Frigg et enkelt utligningsmål.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.04.2016 kl 16:23

FOTBALL: Mange tilskuere, strålende vårsol og en overraskende god gressmatte gjorde at forholdene lå til rette for en god og underholdende seriestart.

Hjemmelaget startet bra, var raskt ute fra startblokkene og gikk rett i strupen på Frigg. Det høye presset skulle betale seg allerede da kampen kun var to minutter gammel. Geir Dahle Høyland sendte angrepskollega Vetle Myhre presist igjennom. Sistnevnte gjorde ingen feil alene med keeper og sendte gultrøyene fra Sola i en tidlig ledelse. Målgarantist og debutant Myhre måtte ut med skade allerede etter 22 spilte minutter, og ble erstattet av Viking-utlånte Stian Michalsen.

Styrte spillet

Sola fortsatte å stå høyt og kom til flere gode innlegg. Både Aleksander Idland og Vetle Hellestø hadde gode muligheter. Nevnte Hellestø hadde også et stolpetreff etter 36 spilte minutter. Sola kontrollerte i første omgang og var meget solide bakover, men manglet den nødvendige presisjonen som skulle til for å bryte ned et lavtliggende Frigg-lag. 1-0 sto seg derfor til pause.

- Vi styrer kampen, spesielt i første omgang. Vi er det klart beste laget og har flere store muligheter til å punktere kampen. Dessverre mistet vi Myhre tidlig, for han er veldig giftig foran mål, sier Sola-trener Asle Andersen.

Se bildet større

Vetle Myhre var frisk i starten, men måtte ut med skade allerede etter 22 minutter. FOTO: Mats Haugland

Burde avgjort

Sola startet andre omgang likt den første. Kun to minutter ut i omgangen ble Michalsen felt inne i 16-meteren. Straffen satte rutinerte Tom Erik Maldal utenfor mål. I stedet for å gå opp til 2-0, inviterte hjemmelaget gjestene fra Oslo inn i kampen. Etter 60 minutter ble et innlegg fra Friggs høyreside satt i mål. Bortelagets Lars Christian Kise fikk gå alt for alene opp i duellen, og headet ballen i en perfekt bue over en utspilt Lars Øvernes i Sola-buret.

- Jeg er 100 prosent sikker på at vi hadde avgjort kampen om jeg hadde satt straffen. Da hadde vi fått masse energi, samtidig som de hadde fått en i fleisen etter pause. Jeg tar det på min kappe, sier spillende assistent-trener Tom Erik Maldal.

- Samtidig er det typisk at de scorer på en av de få sjansene de har når vi ikke makter å score, legger en skuffet Maldal til.

- Vi kan takke oss selv

Etter utligningen fortsatte Sola å presse på. Den største sjansen hadde Michalsen da det gjensto 15 minutter av kampen. Han dro seg fint fri fra 16 meter og skrudde ballen hardt mot nærmeste kryss. Kun en fantastisk redning av Friggs målvakt Egil Evensen hindret hjemmelaget i å gå opp i ledelsen. Bortelaget la seg svært lavt mot slutten av kampen, og Sola maktet ikke å skape de helt store sjansene. Det endte derfor 1-1 på Sola stadion.

Andersen var skuffet etter kampen, og mener laget hadde mer enn nok sjanser til å avgjøre.

- Vi føler vi roter bort seieren. Vi har stangskudd, straffe og full kontroll på kampen. Etter utligningen trykker vi også på. Vi føler oss snytt for to poeng, men har bare oss selv å takke for at vi ikke setter sjansene våre, sier Andersen til Solabladet.

Selv om det var et skuffet Sola-lag som ruslet i garderoben etter kampen, mener han at det er mye positivt å ta med seg videre.

- Vi vet at vi kan bedre. Det er betryggende å ta poeng når vi vet at vi har et gir å gå på, sier Sola-treneren.

Se bildet større

Viking-utlånte Stian Michalsen fikk sin debut i Sola-drakten. FOTO: Mats Haugland

Tøff uke i vente

Sola har et tøft kampprogram foran seg, med tre kamper på åtte dager. Onsdag venter 1. runde i cupen hjemme mot Vidar, mens laget tar turen til Førde for seriekamp neste søndag.

- Kampen mot Vidar blir en jevn batalje som alltid. Vi går selvfølgelig for avansement til 2. runde, sier Maldal.

- Det blir en tøff uke. Vi har heldigvis en bred og god tropp, så det blir nok litt rulleringer på laget, avslutter Andersen.

Nøkkelord

Sola - Frigg Oslo FK

1-1 (1-0)

PostNord-ligaen avd. 3
Sola kunstgress, 200 tilskuere
Lørdag 9. april

Mål: 1-0 Vetle Myhre (2.), 1-1 Lars Christian Kise (60.)

Startoppstilling: Lars Øvernes - Aleksander Idland, Harald Vindenes, Vegard Maldal, Eirik Bjørnø - Fabian Alonso Calderon, Tom Erik Maldal, Vegard Meling Nesse, Vetle Hellestø (Andreas Rosnes, 85.) - Geir Dahle Høyland (Kristoffer Rasmussen, 54.) - Vetle Myhre (Stian Michalsen, 22.)

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!