Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola - Vidar 2-1

Sola skinte i det prestisjefulle lokaloppgjøret

Sola skinte i det prestisjefulle lokaloppgjøret

Her sender Sola-spiss Morten Eriksen hjemmelaget i ledelsen ved å runde Vidar-keeper Bjarte Egeland og sette ballen sikkert i det åpne buret. FOTO: Mats Haugland

Selv om kun syltynn teori kan hindre Sola-nedrykk, spilte laget som om kampen mot Vidar var en cupfinale. Den oppoffrende spillestilen sikret seier i lokaloppgjøret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2016 kl 01:10

FOTBALL: Lett yr, kald høstvind, flomlys og en flott gressmatte. Lokaloppgjøret mellom Sola og Vidar hadde alle forutsetningene for å bli en herlig kamp - og det skulle den også vise seg å bli.

Selv om Sola hadde lite og ingenting å spille for, fant laget motivasjon i å ødelegge mest mulig for Vidar. Gjestene fra Lassa kjemper med nebb og klør for å havne topp sju og unngå nedrykk, og tre poeng mot Sola hadde hjulpet godt på.

– Vi har kun æren å spille for, men finner motivasjon i å ødelegge for lagene vi møter, sier Sola-trener Tom Erik Maldal og fortsetter:

– I tillegg har vi flere spillere med en fortid fra Vidar, og mange trodde de gikk til en bedre klubb da de kom til oss. Slik ser det ikke ut hvis man ser på tabellen, men i denne kampen bestemte vi oss for å vise at vi faktisk er bedre enn der vi ligger.

Ut i hundre

Sola åpnet klart best og gikk ut i hundre hjemme mot rivalene fra Lassa. Gultrøyenes spiss, Vetle Myhre, havnet alene med keeper allerede før minuttet var spilt. Dessverre for hjemmelaget fikk Vidars sisteskanse Bjarte Egeland en fot på ballen, og lærkula snek seg noen få centimetere på utsiden av den lengste stolperoten.

Hjemmelaget fortsatte å stå høyt etter sjansen og styrte mye av banespillet de første minuttene. Vidar var halvfarlige på overganger, blant annet hadde bortelagets Eirik Jakobsen en god mulighet, men Sola-keeper Lars Øvernes avverget fint.

Se bildet større

Her er Solas Vetle Myhre alene gjennom allerede før minuttet er spilt. FOTO: Mats Haugland

Se bildet større

Dessverre for Sola strøk Myhres avslutning utsiden av stolpen, etter at Vidar-keeper Bjarte Egeland fikk en fot på ballen. FOTO: Mats Haugland

Kortvarig glede

Etter 20 minutter fikk Sola belønning for sitt høye og aggressive press. Geir Dahle Høyland vant ballen på midten og spilte hurtigtoget Morten Eriksen presist i bakrom. Sistnevnte var langt raskere enn Vidars forsvarere og havnet alene med keeper. Eriksen rundet bortelagets sisteskanse, og sendte Sola i ledelsen ved å sette ballen sikkert i det åpne buret.

Men gleden skulle vise seg å være kortvarig for Sola. Kun tre minutter etter at laget gikk opp til 1-0, utlignet gjestene. Vidars Petter Stolsmo ble enkelt spilt alene med burvokter Øvernes, som stod på halvdistanse. Stolsmo gjorde ingen feil alene med keeper, og banket ballen kontant i nettet.

– Jeg synes vi er gode i de 25-30 første minuttene i første omgang, men etter det faller vi litt nedpå, sier Sola-spiss Morten Eriksen.

Myhre sendte Sola i føringen

Etter utligningen jevnet kampen seg ut igjen. Det meste av banespillet foregikk sentralt på midten av banen, og Solas aggressive press dabbet av litt etter litt.

Det så ut som om lagene skulle gå til pause på stillingen 1-1, men Myhre ville det annerledes bare to minutter før hvilen. Venstreback Eirik Bjørnø kom villig med på kant og fikk slått et hardt og godt innlegg. Ballen havnet til slutt i beina til Myhre, som hamret ballen i mål fra kloss hold. Målet kom på et svært gunstig tidspunkt for Sola, som dermed kunne gå til pause med en ledelse i lomma.

Se bildet større

Her slår Eirik Bjørnø innlegget som sørget for at hjemmelaget gikk i føringen for andre gang i kampen. FOTO: Mats Haugland

Se bildet større

Her hamrer Myhre inn 2-1 etter innlegg fra venstrekanten. FOTO: Mats Haugland

Burde punktert kampen

Den andre omgangen startet jevnt, og Vidar hadde flere dødballer i farlig posisjon. Etter 15 spilte minutter av andre omgang tok Sola mer og mer over, og gultrøyene hadde flere store sjanser til å avgjøre kampen. Etter 67 minutter fikk ex-Vidar-spiller Aleksander Idland en gigantisk dobbelsjanse etter en dødball. Det første skuddet ble blokkert, mens den andre avslutningen endte til side for mål.

Det siste kvarteret var jevnspilt, og Vidar fikk flere dødballer på hjemmelagets banehalvdel. På en corner på overtid raget en Vidar-spiller høyest og headet ballen forbi sisteskanse Øvernes. Heldigvis for hjemmelagets del stod midtbanespiller Dahle Høyland plassert på streken, og fikk reddet forsøket.

På den påfølgende kontringen havnet Eriksen mutters alene med keeper. Det første forsøket ble reddet, og Eriksen spilte returen uselvisk til innbytter Andreas Holst. Men ei heller sistnevnte maktet å overliste Vidar-keeper Egeland. Dermed endte kampen med en fortjent 2-1-seier til Sola.

Se bildet større

Eriksen var et stadig uromoment for Vidar-forsvarerne. FOTO: Mats Haugland

– Vi burde avgjort kampen tidlig, men setter ikke sjansene våre. Jeg synes uansett at vi er gode i andre omgang, og det er sterkt å slå Vidar. I dag vinner vi på grunn av en sykt bra laginnsats, sier Eriksen, som har scoret i de tre siste kampene, til Solabladet.

– I denne kampen synes jeg at hele laget framstår bra. Vi presterer bra mot et solid lag, og det er noe av det bedre vi har levert denne sesongen. Vi møter et robust og fysisk Vidar-lag, men hele laget jobber iherdig. Vi ofrer oss, legger ned uttalige meter og viser en fantastisk lagmoral. All honnør til guttene, sier Maldal.

Beintøff bortekamp i vente

Neste lørdag spiller Sola borte mot serietoer Nest-Sotra. Kammotrøyene fra Sotra ligger a poeng med serieleder Florø, og Sola er lystne på å dempe opprykkssjansene til laget som i fjor rykket ned fra 1. divisjon.

– Nå vil vi bygge videre på Vidar-kampen, og vi går for alle tre poengene mot Nest-Sotra. Det hadde vært herlig å få minske opprykksjansene deres, avslutter Maldal.

Sola - Vidar

2-1 (2-1)

PostNord-ligaen avd. 3
Sola stadion, 150 tilskuere
Fredag 9. september

Mål: 1-0 Morten Eriksen (20.), 1-1 Petter Stolsmo (23.), 2-1 Vetle Myhre (43.)

Startoppstilling Sola (4-4-2): Lars Øvernes - Steffen Bøifot, Vegard Maldal, Harald Vindenes, Eirik Bjørnø - Aleksander Idland, Vetle Tønne, Geir Dahle Høyland, Vegard Meling Nesse (Vetle Hellestø, 61.) - Morten Eriksen (Artemiy Voronkov, 90.), Vetle Lunde Myhre (Andreas W. Holst, 88.)

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!