Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola skjøt Hønefoss i senk

Sola skjøt Hønefoss i senk

Sunniva Selland ble kampens toppscorer med åtte mål, og var sterkt involvert i det meste som skjedde på banen for Sola. FOTO: Charlotte Mæland

Sola revansjerte forrige helgs to tap med en knusende 35-24-seier.

Tekst:

Publisert:

Knut Ove Joa gliste bredt etter Solas seier mot Hønefoss. Ikke rart, for etter bare 11. minutter av kampen lå laget hans under med hele fire mål.

Det tok nærmere to minutt før Sola scoret kampens første mål, men Hønefoss var ikke verre enn at de slo tilbake med en gang. Og da kjørte de kampen de neste ni minuttene før Sola endelig fant vinneroppskriften. Tekniske feil, slurv og bom stoppet Sola fra å kneppe innpå Hønefoss' ledelse, men så snudde det helt for Sola.

Sunniva Selland og Heidi Samuelsen startet målshowet for Sola, og i undertall hentet de inn hele to mål. Etter 18 spilte minutt var hjemmelaget endelig i ledelse, og gikk til pause med 15-13.

Andre omgang startet som den første. Hønefoss scoret det første målet, tok inn Solas ledelse, og lå foran med et mål før hjemmelaget nok en gang snudde. Fra der og utover var det ingen av damene som så seg tilbake.

Etter snaue syv minutter lå Sola foran med to mål, syv minutt senere var ledelsen oppe i åtte mål. Det til tross for et par unødvendige to minuttere. Hønefoss klarte aldri å holde Solas tempo, og med skuddsikre spillere ble det en ordentlig mål-kavalkade mot slutten. Da kampen var ferdig stod hjemmelaget med ni forskjellige målscorere, og 35-24 i målprotokollen.

Susann Jøraandstad klatret til topps på adelskalender etter kampen, og var strålende fornøyd.

– Det var kjekt at vi vant, for vi begynte litt trått, men så kom det seg. Vi var disiplinerte, kjørte spillet vårt og så ordnet det seg. Det var kjempegøy. Det er bra å vinne når vi begynner så dårlig, og etter den helgen vi nettopp hadde var det godt å vinne, forteller hun til Solabladet etter kampen.

Ida Marie Aasen var endelig tilbake på banen etter tre og et halvt år med skademareritt. Det unge talentet klarte ikke skjule gleden av å få seier i hennes første kamp på hjemmebane.

– Det er deilig, det er så herlig. Det har vært tre og et halvt år med av og på, frem og tilbake, vondt og ikke vondt, så det å få være med 12 minutter på en kamp som denne, er bare herlig. Det er så gøy.

Faktaboks

Kampfakta

Sola - Hønefoss
Resultat: 35-24 (15-13)

Søndag 9. februar
1. divisjon
Åsenhallen

Toppscorer: Sunniva Sellan, 8 mål

Mål for Sola: Sunniva Selland 8, Heidi Samuelsen 7, Sherin Obaidli 5, Silje Stangeland 4, Susann Jøraandstad 4, Marianne Klepp Andersen 3, Ida Marie Aasen 2, Therese Neverdahl Nordbø 1 og Malene Folkvord 1.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!