Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola sliter med å få ballen i mål

Sola sliter med å få ballen i mål

Solas spillende assistenttrener, Tom Erik Maldal, prøver seg på et skudd fra langt hold tidlig i kampen. FOTO: Mats Haugland

På de åtte første seriekampene står Sola med fattige seks scoringer. Heller ikke i helgens hjemmekamp mot Nest-Sotra klarte gultrøyene å overliste motstanderens keeper.

Tekst:

Publisert:

FOTBALL: I lørdagens kamp mot serieleder Nest-Sotra, som i fjor spilte i 1. divisjon, var Sola fullt på høyde i 70 minutter. Fabian Calderon, Vetle Myhre og Kristoffer Rasmussen hadde alle store sjanser til å gi Sola ledelsen, men i stedet fikk bortelaget to kjappe mål på dødballer.

Sola kom aldri med en skikkelig sluttspurt for å få en redusering, og Nest-Sotra tok fullstendig over banespillet de siste tjue minuttene. Da dommeren blåste sluttsignalet, viste resultattavla 0-3, og Sola måtte gå målløse av banen for tredje gang denne sesongen.

— Vi er for lite målfarlige, og i kampen mot Nest-Sotra handler det mye om timing, tempo, nøyaktighet og presisjon. Dette er noe som har manglet i flere av kampene denne sesongen. Vi jobber mye med offensiv samhandling på trening, så får vi håpe det løsner skikkelig snart, sier Sola-trener Asle Andersen.

Se bildet større

Viking-utlånte Stian Michalsen står med ett mål sålangt i årets sesong. FOTO: Mats Haugland

Målsnitt på 0,75

Seks mål på åtte seriekamper er fasiten for Sola. Det gir et målsnitt på 0,75 pr. kamp. Fire av målene har blitt scoret på hjemmebane, mens to av dem har kommet på fremmed gress.

Spiss Vetle Myhre har scoret fire av målene, mens Stian Michalsen og Kristoffer Rasmussen har stått for de to andre. Med kun tre forskjellige målscorere så langt, håper Andersen at flere melder seg på.

— Det er for få spillere som melder seg på når det kommer til å sette ballen i mål. Det er primært de fire øverste spillerne våre som skal sørge for målene, sier Andersen til Solabladet.

I kampen mot Nest-Sotra var det Vetle Myhre, Geir Dahle Høyland, Fabian Calderon og Stian Michalsen som spilte som de fire øverste spillerne, men ingen av dem klarte å sette ballen i mål.

— Vi må forvente flere mål fra de offensive spillerne, og vi har snakket om at flere må melde seg på. Vi har en spillestil hvor vi også ønsker at backene skal være et angrepsvåpen for oss, så også fra de må det forventes flere målpoeng, sier Andersen.

Også midtstopperbauta Harald Vindenes erkjenner at seks mål på åtte kamper er for dårlig.

— Det lugger litt offensivt. De offensive spillerne på laget banker inn mål etter mål på trening, men i kampene sitter det ikke like godt. Vi må bare fortsette å jobbe hardt, for det er bare et spørsmål om tid før det løsner, sier han.

Ny, tøff kamp

Neste kamp for Sola er borte mot Florø på søndag. Der venter en lang tur og en knalltøff kamp, mot laget som i skrivende stund ligger på 2. plass på tabellen.

— Vi reiser med en tynn tropp for å spare penger. Det blir en tøff kamp, men vi skal jobbe hardt for å reise oss og få en god opplevelse, sier Andersen.

Etter kun én seier på de åtte første kampene, og foreløpig 11. plass på tabellen, mener Vindenes det er på tide å begynne og plukke trepoengere.

— Det blir en helt åpen match mot Florø. Vi får reise opp der og prøve å få med oss tre poeng i bagasjen, for det trenger vi.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!