Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola solide på hjemmebane

Sola solide på hjemmebane

Tord Oftedal scoret sitt fjerde mål for sesongen og var svært delaktig i Solas 4-1-seier mot Vardeneset på hjemmebane. FOTO: Charlotte Mæland

Til og med ikke formsterke VBK klarte vippe Sola av pinnen på hjemmebane.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.09.2014 kl 22:18

FOTBALL: På trening tidligere denne uken sa trener Maurice Ross i forbifarten at han skulle glede seg da VBK ble slått. Etter 4-1 på hjemmebane kunne han derfor glise bredt.

Sola har ikke tapt på hjemmebane i seriesammenheng siden 20. oktober 2012 og later ikke til å la motstanderne ta fra dem tre poeng på eget gress. Mot VBK så det derimot ut som det skulle bli en jevn kamp tidvis i første omgang, men det var frem til Sola-maskineriet ble slått på.

Allerede i åpningsminuttet var Lennox Kanu frempå med et skudd og ga VBK en pekepinn på hvordan kampbildet ville utvikle seg. Minuttet senere var nemlig Morten Eriksen frempå og sendte Sola i føringen med 1-0.

Strafferedning

Det tok ikke lang tid før VBK yppet seg, og etter omtrent fem minutter fikk bortelaget straffe. Janvier Ndikumana, med sin enorme rekkevidde, var fint nede og reddet skuddforsøket.

Utover omgangen bølget det frem og tilbake, og i pausen fikk Sola en tordentale fra trenerteamet som satt fart i laget igjen. Tord Oftedal brukte omtrent ti minutter på å sette ballen mellom beina på VBK-keeper Krister Vistnes og etter det var det enveiskjøring.

Først var det Eriksens som fikk sitt andre mål for kvelden da han plasserte et nydelig skudd i krysset, før Simen Melhus økte til 4-0. VBK fikk et trøstemål etter 76. minutter, men var aldri i nærheten av å true Sola i andre omgang.

Grei luke ned til Staal

Med seieren holder Sola luken ned til Staal uansett hva utfallet av Jørpeland-lagets utfall mot Austrått tirsdag neste uke.

Før kampen spilles er luken på ti poeng, men det er lite som tilsier at Staal skal tape mot dumpekandidaten fra Sandnes.

Med fem kamper igjen å spille er derfor ingenting avgjort i 3. divisjon enda, selv om Sola på papiret skal ha grei kontroll.

Av de fem kampene er tre på hjemmebane mot henholdsvis Kopervik, Austrått og Frøyland. Målscorer Oftedal tror neppe trenerteamet vil la dem ta lett på noen av oppgjørene.

– Burde scoret mer

– Hver kamp er en cupfinale helt til det er avgjort. Det er slik vi tenker, og Ross fyrer oss opp slik at vi hele tiden er på hugget og kjemper hardt for seieren i hver kamp. Vi kommer ikke til å undervurdere noen av motstanderne våre, forteller han etter kampen.

Han var godt fornøyd med utfallet av kampen, selv om han innrømmer at han burde ha scoret minst ett mål til etter sjansene han brant, spesielt i andre omgang.

– Vi dabber litt av etter straffen, men klarer heldigvis å skru på igjen utover kampen. I andre omgang kjører vi på fra start og får tre kjappe mål. Det blir mye rom for oss i andre omgang og vi var nok et nummer for store for VBK. Vi kunne scoret flere mål og jeg burde nok hatt ett mål til.

Faktaboks

Sola - VBK
4-1 (1-0)

3. divisjon
Sola stadion
Torsdag 18. september

Mål for Sola: Morten Eriksen (2), Tord Oftedal, Simen Melhus

Startoppstilling Sola: Janvier Ndikumana - Steffen Bøifot, Vegard Maldal, Maurice Ross, Kittinan Kaeophu - Tord Oftedal, Emil Mikalsen, Simen Melhus - Tom Erik Maldal - Lennox Kanu, Morten Eriksen

Innbyttere: Vetle Hellestø, Ørjan Nesvik, Armann Ingtorsson

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!