Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola tapte første kvalifiseringskamp

Kjemper med Fredrikstad om plass i eliteserien

Sola tapte første kvalifiseringskamp

Sunniva Selland og Sola-jentene klarte ikke å slå Fredrikstad i Åsenhallen. Dermed blir returoppgjøret i Fredrikstad enda tøffere. FOTO: Andreas Askildsen

Sola - Fredrikstad 26-31 (14-15): Nå venter en tøff returkamp i Fredrikstad.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.04.2014 kl 19:38

HÅNDBALL: Søndag ettermiddag møtte Sola Fredrikstad i første kvalifiseringskamp. De to lagene kjemper om en plass i Postenligaen neste sesong.

Lagene holdt følge med hverandre til pause, selv om det var Fredrikstad som til stadighet stakk opp i et par måls ledelse. Dermed stod det 14-15 til pause.

- Etter første omgang følte vi at vi hadde mulighet til å gjøre en bedre figur etter pause og i hvert fall ikke tape med fem, sier strekspiller Susann Jøraandstad.

For til tross for at de to lagene spilte forholdsvis jevnt, var det Fredrikstad som til slutt trakk det lengste strået. I løpet av de siste 10 minuttene klarte de å dra i fra med fem mål.

- I de periodene av kampen hvor vi er med, har vi et solid forsvarsspill og er gode både på kontra og i etablert angrep. Når det glipper i forsvar og returløp, og vi heller ikke får redninger, blir det vanskelig. Da blir tre måls forsprang fort til seks, sier Sola-trener Knut Ove Joa.

- Ingen umulig oppgave

Returoppgjøret spilles i plankebyen førstkommende onsdag. Vinner Fredrikstad også denne kampen, har de sikret seg elitespill også kommende sesong. Selv om Sola ligger fem mål bak når kampen blåses igang onsdag kveld, vil ikke Joa avskrive muligheten for at laget kan vinne på bortebane.

- Det er ingen umulig oppgave. Det er fortsatt en sjanse her. Vi må gjøre en jobb de to neste dagene for å se om vi kan mobilisere det som trengs, sier Joa.

Heller ikke Jøraandstad ser på oppgaven i Fredrikstad som uoverkommelig.

- Fem mål er ikke all verdens og vi må ha trua. Det kan la seg gjøre, men det hadde selvsagt vært bedre om det var to mål som skilte oss, sier Jøraandstad.

Glipper i forsvar

I søndagens kamp var ikke Sola-treneren helt tilfreds med forsvarsjobben laget hans presterte.

- Vi slipper inn for mange mål. Hadde vi stått bedre bakover, ville vi nok også fått flere mål fremover og dermed et bedre resultat. Vi glipper i noen situasjoner. De har også en meget god linjespiller, som vi var forberedt på, som er fysisk sterk, sier Joa.

Han får støtte fra Jøraandstad. Hun etterlyser også at laget blir mer aggressive i etablert angrep.

- Vi er på hugget i forsvar før pause, men klarer ikke å omsette det i lette mål. Vi er heller ikke skarpe nok i etablert angrep, sier Jøraandstad.

To år siden sist kvalik

Fredrikstad endte på 10. plass i Postenligaen - med samme poengsum som de to lagene over (Oppsal og Vipers). Sola endte på sin side på 3. plass i 1. divisjon denne sesongen, noe som sikret muligheten for å spille kvalikkamper til eliteserien.

Sist Sola HK spilte kvalifiseringskamper til Postenligaen var i 2012. Den gang var Nordstrand, som da spilte i 1. divisjon, kvalikmotstander. Sola vant duellen og berget dermed plassen i eliteserien for 2012-13-sesongen.

Fredrikstad spilte sist kvalifisering i 2011. Glassverket var motstander i kampene Fredrikstad gikk seirende ut av.

Se bildet større

Lene Tønnesen var tilbake på banen for Sola i den første kvalifiseringskampen. Tønnesen har vært ute siden hun fikk barn i fjor vinter. FOTO: Andreas Askildsen

Se bildet større

Silje Stangeland noterte seg for ett mål i den første kvalikkampen. Totalt leverte Sola-jentene 26 mål. FOTO: Andreas Askildsen

Faktaboks

Kampfakta

Sola - Fredrikstad

Resultat: 26-31 (14-15)

Søndag 27. april
Kvalifisering til Postenligaen

Åsenhallen

Toppscorer: Heidi Samuelsen, 10 mål

Mål for Sola: Heidi Samuelsen 10, Sunniva Selland 6, Marianne Klepp Andersen 4, Lene Tønnesen 3, Susann Jøraandstad 2 og Silje Stangeland 1.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!