Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola - Lysekloster 2-1

Sola tok årets første trepoenger

Sola tok årets første trepoenger

Sola feirer matchvinner Kristoffer Rasmussens 2-1-mål. Forarbeidet stod Viking-utlånte Stian Michalsen for. FOTO: Mats Haugland

Gultrøyene fra Sola seiret i en jevn batalje mot nyopprykkede Lysekloster.

Tekst:

Publisert:

FOTBALL: Før kampen stod både Sola og Lysekloster uten seier i årets 2. divisjon. Hjemmelaget fikk en pangstart etter fem minutter. En klarering fra en utrusende Lysekloster-keeper, Chris Midtun, havnet i beina på Fabian Calderon på 30 meters hold. Calderon fyrte av et skudd, men keeper fikk fingertuppene på ballen og gav retur. På returen ventet Vetle Myhre, som enkelt kunne runde keeper og nærmest gå ballen inn i mål.

Se bildet større

Solas spiss, Vetle Myhre, scoret i sin tredje seriekamp på rad. FOTO: Mats Haugland

Resten av første omgang var jevnspilt. Det var flere tøffe dueller, og Lysekloster var det farligste laget. Like før pause hadde bortelaget en gigantsjanse da et innlegg fra høyre ble tatt av vinden og fløy over Sola-keeper Lars Øvernes. Heldigvis for hjemmelaget gikk ballen via treverket og ut. Dermed viste resultattavla 1-0 til Sola da dommeren blåste pausesignalet.

— Det gikk litt seigt og vi fikk ikke fart på beina. Det ble mye kriging og vinden gjorde det vanskelig å få til skikkelig spill. Vi møtte et fysisk lag, men var flinke til å forsvare oss på dødballer, sier Sola-trener Asle Andersen etter kampen.

— Det var en krigekamp hvor ingen av lagene fikk det til. Det ble mange høye baller og mange tøffe dueller, sier Kristoffer Rasmussen til Solabladet.

Våknet etter utligningen

Andre omgang startet også jevnt. I det 60. minutt laget hjemmelagets høyreback, Aleksander Idland, et frispark på 18 meters hold. Dødballen bøyde bortelagets Erik Birkeland hardt over muren og i nærmeste kryss, og lagene var like langt.

Se bildet større

Lyseklosters nummer 6, Espen Birkeland, bøyer frisparket fra 18 meter i krysset bak en sjanseløs Lars Øvernes i Sola-buret. FOTO: Mats Haugland

Etter utligningen våknet Sola. De sto høyere i banen, var mer aggressive, presisjonen i pasningene satt bedre og laget begynte å skape sjanser. Etter 72 minutters spill skulle hjemmelaget få betalt for nettopp det. Stian Michalsen ble spilt fri på høyrekanten, dro seg forbi to-tre mann og la ballen på et sølvfat til Rasmussen. Sistnevnte avsluttet angrepet med å sette ballen iskaldt til høyre for keeper.

— Det var en fantastisk deilig følelse å se ballen gå i mål. Vi var nære på lenge, og det var godt endelig å få uttelling, sier målscorer Rasmussen, som har to mål på de tre siste kampene.

Andersen var fornøyd med hvordan laget responderte etter at Lysekloster utlignet.

— Guttene skal ha ros for at de våknet etter å ha fått 1-1 i fleisen. Vi tar over kampen etter utligningen, og styrer det etter 2-1.

Se bildet større

Stian Michalsen kom inn for Vetle Myhre i pausen, og skapte flere ganger ubalanse i Lysekloster-forsvaret med sin hurtighet og teknikk. FOTO: Mats Haugland

Viktig seier

Etter at Sola tok ledelsen 2-1 etablerte hjemmelaget seg på Lyseklosters banehalvdel, og bortelaget klarte ikke å sette press på Sola i sluttminuttene. Hjemmelagets venstreback, Steffen Bøifot, kunne fort ha satt spikeren i kista da han ble spilt alene med keeper seks minutter før full tid. Lobben over keeper ble derimot for løs, og sisteskansen kunne enkelt fange opp ballen.

Kampen ebbet ut på stillingen 2-1 og hjemmelaget stakk av med årets første seier, etter å ha spilt to 1-1 kamper mot Frigg og Førde.

— Det var utrolig deilig å ta tre poeng i en kamp der jeg så at vi hadde mer å gå på. Det er viktig å få en seier, for det gir en litt falsk trygghet når man spiller uavgjort og kun tar ett poeng, sier Andersen.

Målscorer Myhre kjente antydninger til en skade i første omgang, og valgte derfor å gi seg i pausen. Han var veldig fornøyd med at laget endelig tok tre poeng.

— Første omgang og starten av andre var litt rufsete, men mot slutten av kampen var vi bedre. Vi viste god lagmoral, og 2-1-målet vårt var som tatt ut av læreboka. Det er også positivt at jeg nå står med tre mål på tre kamper, sier målgarantisten.

De to neste ukene venter to tøffe bortekamper mot Fana og Lørenskog for Sola-guttene.

Se bildet større

Sola-gutten Ronnel Mathiassen fikk sitt første innhopp for året. Unggutten var frisk på høyrekanten de 35 minuttene han spilte. FOTO: Mats Haugland

Sola - Lysekloster

2-1 (1-0)

PostNord-ligaen avd. 3
Sola stadion, ca. 70 tilskuere
23. april

Mål: 1-0 Vetle Lunde Myhre (5), 1-1 Espen Birkeland (60), 2-1 Kristoffer Rasmussen (72)

Startoppstilling: Lars Øvernes - Steffen Bøifot, Eirik Bjørnø, Vegard Maldal, Aleksander Idland - Fabian Alonso Calderon, Vetle Estensen Tønne, Vegard Meling Nesse (Ronnel Mathiassen, 56.), Kristoffer Rasmussen - Geir Dahle Høyland (Sander S. Grelland, 90.) - Vetle Myhre (Stian Michalsen, 46.)

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!