Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Molde - Sola 23-24

Sola tok viktig borteseier

Sola tok viktig borteseier

FOTO: Charlotte Mæland

Det ble en uhyre spennende kamp for Sola mot Molde, men nok en gang viste gultrøyene karakter på bortebane og tok seieren hjem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.09.2015 kl 21:00

HÅNDBALL: Sola har sett seg ut et par lag de skal ta poeng mot om de skal holde seg i Grundigligaen, et av dem var Molde, og derfor var det herlig for jentene å ta begge poengene med seg hjem til Sola.

– Dette var en kamp som kunne gått begge veier, så dette var en sterk seier for oss og vi trengte de poengene, forteller Sherin Obaidli.

Sola startet best og gikk tidlig opp i en liten ledelse mot Molde. Den holdt de lenge, men i andre omgang begynte Molde sakte og sikkert å hente inn forspranget. Dermed ble det en uhyre spennende avslutning på kampen.

Viktige redninger fra Kim

I løpet av de to siste minuttene fulgte lagene hverandre så godt de kunne, og med bare et halvt minutt igjen tok Molde ut kvinne for kvinne for å stoppe Sola fra å trygge ledelsen til 25-23. Molde gjorde alt riktig og tvang frem en feil hos Sola, men Kimberley Bleivik stod mesterlig i sluttsekundene da Molde kom med skudd og reddet seieren for Sola.

– Kim er kjempeviktig, og det er alltid viktig å ha en målvakt som tar det som kommer bak. Kim har vært god så langt og utgjort mye av det vi har fått til. Hun stod bra i dag og fikk redninger når vi virkelig trengte det, skryter Obaidli.

Foruten at det var viktig for Sola å ta to poeng mot Molde ble det også en spesiell kamp for flere av spillerne. Både Obaidli og Bleivik har fortid i klubben, Obaidli, som er fra Molde, har også begge søstrene sine i klubben og Anna Bjørke Kallestad har gode venninner på laget.

– Spesielt å komme hjem

– Det er alltid spesielt å komme hjem og spille mot Molde. Men jeg var mer rolig i dag enn i fjor. Jentene på laget har hjulpet meg på veien og gjort at jeg kan senke skuldrene og spille på det jeg er god på. Men det er veldig spesielt å spille mot mine egne, min familie, som jeg fortsatt kunne spilt med, forklarer Obaidli.

Sola og Molde kjempet en hard kamp om å bli seriemestere i 1. divisjon i fjor, men i år blir kampen å holde seg i Grundigligaen. Det satt godt i hodene på spillerne da de reiste nordover.

– Vi visste vi måtta ta poeng, og det var viktige poeng som stod på spill for begge lag da vi begge trenger det vi kan for å holde oss i eliteserien. Selv om det var litt annerledes å komme til Molde i år var kampen like viktig.

Henger med

Etter fire kamper står Sola med fire poeng og innehar foreløpig 7. plass av tolv lag. Bak dem ligger Rælingen, Oppsal, Molde, Nordstrand og Skrim Kongsberg. De to sistnevnte har foreløpig til gode å ta poeng, og dermed blir de neste kampene veldig viktige for Sola. Men i de tidligere kampene har Sola slitt med flere tekniske feil og ikke kommet skikkelig i gang fra start av, og det må laget endre på om de skal ta poeng mot Rælingen og Halden.

– Vi gjør litt mye feil mot Molde og det blir vi straffet for. Men vi er med fra starten og viser at vi vil få noe utav kampen. Mot Vipers var vi ikke der, men da spiller vi oss opp og gjør en god 2. omgang. Vi må være på fra start og få kampen inn i vårt spor slik at vi kan styre kampene mer, for nå vil vi bevise at vi er gode nok for eliteserien.

Ivrig ordfører

Så og si alle kamper i Grundigligaen vises på en egen håndballkanal, og en av dem som fulgte Sola møye mot Molde var ordfører, Ole Ueland. Obaidli synes det veldig kjekt at ordføreren i Sola følger laget så tett.

– Det er kjempekjekt og vi setter stor pris at han følger med og støtter oss. Han er en travel person, men det at han setter seg ned og ser på oss er dritkjekt. Vi setter pris på ham og alle som støtter oss opp, for vi får mye meldinger og vet det er mange som følger med oss. Det er knallkjekt.

Sola har ny kamp igjen på søndag da Rælingen kommer på besøk, men før det skal Obaidli nyte litt familietid hjemme i Molde.

– Nå blir jeg hjemme til torsdag, så reiser jeg tilbake til Sola slik at jeg er klar for trening og kamp.

Se bildet større

FOTO: Charlotte Mæland

Se bildet større

FOTO: Charlotte Mæland

Se bildet større

FOTO: Charlotte Mæland

Se bildet større

FOTO: Charlotte Mæland

Se bildet større

FOTO: Charlotte Mæland

Se bildet større

FOTO: Charlotte Mæland

Molde - Sola

23-24 (10-12)

Onsdag 23. september
Idrettens hus
Grundigligaen

Toppscorer Sola: Malin Holta, 8

Målscorere Sola: Silje Stangeland, 6, Sherin Obaidli, 4, Marianne Klepp Andersen, 3, Oda Aasheim, 1, Anna Bjørke Kallestad, 1, Anne Christine Lode, 1

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!