Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola våknet for sent

Sola våknet for sent

Oda Aasheim spilte en meget god kamp for Sola, men fikk virkelig kjørt seg mot et godt Vipers lag. FOTO: Charlotte Mæland

Sola virket helt utav det fra start av da de møtte serielederne Vipers i Åsenhallen.

Tekst:

Publisert:

HÅNDBALL: Tre kamper inn i comebacket i eliteserien har en ting gått igjen for Sola. Laget har startet svakt, for så å spille seg opp i andre omgang. Mot Tertnes holdt det nesten til seier, mot Nordstrand holdt til seier, men mot Vipers var det til liten nytte. Nå mener derfor Joar Gjerde at de må gå gjennom hva det er som gjør at spillerne ikke er på fra start.

– Jeg spurte om det er noe vi gjør feil inn mot kamp som gjør at det blir slik, men de sier det ikke er det. Som trener forventer du at spillerne er på når de skal spille eliteseriekamp. De skal slippe skuldrene ned og spille på det de er gode på og kjøre på. Men i dag var det motsatt. Vi må snakke om hva som gjør det, for om det er noe med oppladning så må vi gjøre noe med det. Men jeg tror ikke det er det.

Det ble nemlig en helsvart åpning for Sola mot Vipers søndag kveld. Etter syv spilte minutter stod det 7-0 til Vipers, og da hadde Gjerde allerede hevet det grønne time out-kortet ned. I første omgang var han tvungen til å ta to time out, for det var tydelig at det var mye som ikke fungerte.

– Vi får en vanvittig dårlig start og ligger under 1-10 tidlig, og da er det klart det er umulig å vinne kampen. Det er skuffende, for det er fundamentale ting vi ikke klarer å gjøre skikkelig, selv om vi blir enige om det før kampen. Vi skal springe hjem hvert returløp og forplikte oss til den oppgaven, og så skjer det motsatte. Vi står og venter et eller to sekunder for å se om ballen går i mål, og da har de allerede kontret, sier Gjerde.

Brukte et kvarter på to mål

Det tok Sola nesten 13 minutter å score sitt andre mål. Etter det 22. minuttet stod 7-19 på tavla til Vipers. Da var det godt for Sola at serielederne gjorde et par småfeil mot slutten av omgangen slik at det «bare» stod 9-22 til pause.

I pause var beskjeden var Gjerde at laget skulle starte på ny og sette spillet litt mer. Med lavere skuldre var det derfor et helt annet Sola-lag som kom på banen i andre omgang, og plutselig var det de som styrte showet en lite stund.

– Vi hadde ingenting å tape i andre omgang, og da klarte vi å bygge spillet vårt, for det funket ikke i første omgang, sier Oda Aasheim.

Med fem mål ble hun Sola toppscorer, go de fleste av målene hennes kom i den andre omgangen. Hun var også sterkt delaktig i angrepsspillet da, et angrepsspill som fungerte dårlig i den første omgangen.

Mot store, sterke Vipers-spillere ble nemlig Sola litt for små, og slet med å komme seg til åpenbare scoringssjanser i første omgang. Men i andre begynte laget å ta litt flere sjanser, spesielt nykommer Anna Bjørke Kallestad kom mer til sin rett med sine langskudd den siste halvtimen.

Skal slå tilbake

Mens Sola bare scoret ni mål i første omgang slo de til med hele 17 mål i den andre omgangen. De slapp også bare inn 17 mål, noe som vitnet om en mye mer jevn omgang enn den første.

– Det er en helt annerledes kamp i andre omgang. Da spiller vi jevnt med dem og det blir 17-17. Det kan være vi slipper oss litt mer ned og senker skuldrene, men da er vi uansett mye bedre, sier Gjerde om den siste halvtimen.

Allerede onsdag venter en ny kamp for Sola da de reiser til Molde. Gjerde er klar på at kampen mot Vipers må glemmes, for det er nå det gjelder for Sola.

– Det er nå de viktige kampene begynner for oss med Molde og Rælingen på rad og rekke. Det er lag vi skal ta poeng mot, så nå skal vi legge vekk denne kampen og komme tilbake igjen med nytt mot.

Nøkkelord

Sola - Vipers

26-39 (9-22)

Grundigligaen
Søndag 20. september
Åsenhallen

Toppscorer Sola: Oda Aasheim, 5

Målscorere Sola: Malin Holta, 4, Anna Bjørke Kallestad, 4, Marianne Klepp Andersen, 3, Anne Christine Lode, 3, Elisa Christensen, 2, Hedda Kleiberg Sømme, 2, Sunniva Selland, 2, Silje Stangeland, 1

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!