Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solid Sola-seier ett døgn etter nederlaget

Solid Sola-seier ett døgn etter nederlaget

Et bunnsolid forsvar gjorde at Sola fikk mange kontringsmuligheter mot Fana søndag. Heidi Samuelsen banket inn åtte mål i oppgjøret i Bergen. Bildet er fra forrige gang lagene møttes. FOTO: Andreas Askildsen

Fana - Sola 23-27 (12-13): Lørdag leverte Sola-jentene langt under pari. Søndag ble skuffelsen snudd til jubel.

Tekst:

Publisert:

HÅNDBALL: I forkant av søndagens oppgjør mellom Sola og Fana, stod bergenserne med fem tap på rad. Sola-jentene hadde intet ønske om å bryte den rekken.

Nederlaget mot Viking TIF (41-29) var for lengst glemt søndag kveld og kampen mot Fana endte med en 27-23-seier.

- Jeg er utrolig imponert av jentene. Under ett døgn etter den skuffende kampen mot Viking, reiser de seg og vinner, sier Sola-trener Knut Ove Joa til Solabladet.

- Suverene i forsvar

Laget hans ledet an gjennom store deler av oppgjøret i Slåtthaughallen. Til pause stod det 13-12 til Sola.

- Vi spiller suverent i forsvar. I åpningsminuttene ligger vi fire mål bak Fana. Vi gjør noen justeringer og et bytte hvor vi får inn en debutant som gjør en fantastisk innsats, sier Joa.

Imponerende debut

Debutanten han sikter til, er sørlandsjenta Ida Marie Lerøy. Hun kommer opprinnelig fra AK28, men har siden jul trent sammen med Sola.

- Hun snur kampen fra høyre toerposisjon. I går hadde vi tre taklinger i løpet av kampen, i dag har vi 32. Med taklinger mener jeg brudd i spillet, hvor dommeren blåser, sier Joa fornøyd.

Han fremhever spesielt innsatsen til Lerøy, kantspillerne Silje Stangeland og Heidi Samuelsen, samt strekspiller Susann Jøraandstad.

- Når vi står så godt i forsvar som vi gjør i dag, klarer vi å utnytte kantene. Vi vet hvilken kapasitet som bor i kontringsdyrene våre, sier Joa med henvisning til Stangeland og Samuelsen.

Samuelsen ble sammen med Jøraandstad toppscorere for Sola. De to leverte åtte mål hver. Stangeland hamret inn seks av målene for Sola.

Da de to lagene møttes i Åsenhallen i høst, endte kampen 29-28 i favør Sola.

Sola har fem kamper igjen av årets sesong (hjemmekamper uthevet):

16.03: Sola - Volda

23.03: Sola - Selbu

06.04: Sola - Utleira


12.04: HK Halden - Sola

13.04: Bækkelaget - Sola

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!