Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spansk stjernespiller høyaktuell for Sola HK

Spansk stjernespiller høyaktuell for Sola HK

Det neste stoppestedet for den spanske landslagsspilleren Macarena Aguilar Diaz kan være Åsenhallen. FOTO: Wikimedia Commons, Carlos Delgado

Macarena Aguilar Diaz har 202 landskamper og 557 mål for det spanske landslaget. Nå er hun aktuell for Sola Håndballklubb.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.04.2016 kl 00:44

HÅNDBALL: Gjennom tyske agenter har Sola fått signaler på at Aguilar Diaz vil fortsette karrieren sin i Norge, og at Sola er en aktuell klubb dersom de klarer å sy sammen et godt nok økonomisk tilbud. Klubben trenger ekstern hjelp fra samarbeidspartnere for å møte betingelsene, men kravene skal være fullt mulige å innfri.

— Jeg mener det er realistisk at vi kan greie å få i orden denne overgangen, men da må selvfølgelig Aguilar Diaz ønske dette selv. Vi skal ha et styremøte på mandag hvor vi skal ta opp dette, men jeg har allerede fått positive signaler fra flere samarbeidspartnere, sier daglig leder i Sola HK, John Harald Kåsen.

Et løft for håndballen i regionen

Den spanske landslagsprofilen spiller til daglig for den ungarske toppklubben Siofok. 31-åringen har tidligere spilt for de spanske klubbene Sagunto og Itxako, danske Randers, Rostov-Don i Russland og Györ i Ungarn.

Aguilar er midtback og tok EM-sølv med Spania i 2008 og 2014, etter finaletap for Norge. Hun var også på det spanske laget som tok bronse under OL i London i 2012.

— Hun er en av de største stjernene i Spania. Det er sjeldent du ser slike eksotiske spillere i Grundigligaen, og dette ville betydd enormt mye for Sola. Hun kan løfte klubben og håndballen i regionen, sier Kåsen.

Kommer Aguilar Diaz til klubben, vil hun bli ansatt som heltidsspiller.

— Vi skal snu alle steiner for å få dette til. Personlig er jeg optimistisk, sier Kåsen.

Kan lokke med seg flere

Foran neste sesong mister Sola toppscorer Malin Holta til fransk eliteserie, mens også Sherin Obaidli og Sunniva Selland er ferdige i klubben. Dermed må Sola hente inn nye spillere til neste sesong. Kåsen tror at en signering av Aguilar Diaz sitt kaliber kan bidra til å lokke flere storspillere til klubben.

— Helt klart. Tenk om det hadde blitt mulig å få til noe sprøtt her i Sola og lage et topplag? Ingenting hadde gledet Knut Ove Joa (hovedtrener) og meg mer. Men slik tar tid, og vi må bygge lag steg for steg, sier han.

Nøkkelord

Macarena Aguilar Diaz

Alder: 31 år
Nasjonalitet: Spania
Landskamper: 202 kamper og 557 mål
Høyde: 1,70 meter
Posisjon: Midtback
Nåværende klubb: Siofok, Ungarn

Tidligere klubber: Sagunto (Spania), Itxako (Spania), Randers (Danmark), Győr (Ungarn) og Rostov-Don (Russland)

Meritter: EM-sølv i 2008 og 2014, VM-bronse i 2011 og OL-bronse i 2012.

Aktuell: Er aktuell for en overgang til Sola HK.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!