Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Emil Mikalsen har hatt en glimrende sesong:

Spilleren Sola ikke klarer seg uten

Spilleren Sola ikke klarer seg uten

Emil Mikalsen høster skryt fra trener Maurice Ross som forteller at han, sammen med Vegard Maldal, har vært den beste spilleren på Sola i år. Ross sier og at han ikke ville vært foruten Mikalsen i troppen. FOTO: Charlotte Mæland

Profilerte spillere er ikke en mangelvare i Sola, men gjemt bak dem alle står Emil Mikalsen. Spilleren som har stått gjennom motgang og medgang og som nå er spilleren laget ikke vil miste.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.08.2014 kl 16:00

FOTBALL: Morten Eriksen scorer mål, Tom Erik Maldal styrer midtbanen, Maurice Ross styrer laget. Tre store profiler i Sola, og flere av dem er det. I lokalfotballmiljøet snakker de fleste om stjernegalleriet i Sola. Men få drar frem sliterne. De som gjør lite utav seg, de som er på banen og gjør en minst like god jobb som de profilerte. Emil Mikalsen er en av disse spillerne.

– Vi trenger Emil. Han er den spilleren vi ikke vil være foruten. Han passer perfekt til spillestilen vår som kan være ballfordeler og som er god på ball, sier trener Ross.

Ærefullt oppdrag

Mot Randaberg ble Mikalsen valgt som kaptein i Vegard Maldals fravær. Det var en bevisst handling fra treneren som synes Mikalsen er en fantastisk klubbkaptein med de rette holdningene. For Mikalsen selv var det også gledelig.

– Det er en stor ære. Nå har jeg jo vært kaptein før, men ikke da vi har gjort det så bra og har så mange profiler på laget. Det er utrolig kjekt å få den tilliten, forklarer Mikalsen.

Han har spilt i Sola siden han var fem år. De siste årene har han vært med på både nedturer og oppturer i klubben. Han har sett spiller gå, og nye komme inn.

– Klubben lå litt med brukken rygg da vi rykket ned fra 3. divisjon. Mange spillere forsvant, og det ble spekulert i om flere ville forsvinne. Så kom Mo og Tomme inn med ny giv og glede. Det var en ny glød i klubben. Jeg tror ikke det helt har gått opp for mange av oss spillere hva vi er med på, sier Mikalsen.

Funnet sin plass

Når han tenker tilbake på det som har skjedd gjør det dagens situasjon enda kjekkere å spille i Sola. Laget har i følge ham selv aldri vært bedre, selv om han har spilt med gode spillere tidligere.

– Det er kjekt å komme på trening. Det er godt nivå, jobben vi gjør viser igjen i kamp og jeg koser meg sammen med de andre.

Sammen med de 18 andre spillerne i troppen har han vært med å ta steg. Store steg. Laget har utviklet en spillestil som ser ut til å fungere, spesielt for Mikalsen.

– Jeg har funnet min posisjon, og vi har funnet vår spillestil. Den passer veldig fint med min posisjon. Samtidig får jeg gode tips fra trenerteamet hvordan jeg skal spille for å gjøre det enklest mulig for meg. Det har vært nyttig for meg.

Vil være gode rollemodeller

I fjor var han med på opprykk og seier i rogalandscupen. I år har han målt krefter mot eliteserielagene Sandnes Ulf og Viking, og til og med vært med å slå ut Sandnes Ulf fra cupen. Og nå er klubben nær et opprykk til 2. divisjon.

– Det føles nært, og folk begynner nok nå å vurdere hva de skal gjøre neste år. Det vil kreve at vi spillere bruker enda mer tid på fotballen. Jeg er med nå, så får jeg ta den avgjørelsen om og når den kommer.

Få i klubben har glemt 24. april. Kvelden da Morten Eriksen scoret målet som sendte Sola videre i den norske cupen. Etter seieren ble samtlige spillere møtt av unge Sola-spillere som ønsket autografen og en prat med de nye heltene. At Sola har en spiller som Mikalsen som har vært i klubben hele fotballkarrieren er viktig for de som kommer under.

– Jeg håper vi fremstår som gode rollemodeller og at de ser opp til oss. Jeg husker selv da jeg var liten ballgutt på kampene i 2. divisjon. Det var skikkelig stor stas å være på sidelinjen da.

– Vi har Vetle som er 16 år som hele tiden får spilletid. De unge får hele tiden være med å trene med oss, og det er positivt for de som kommer under. Da ser de at det er mulig. Om de ikke får mye spilletid er de likevel inkludert i laget, og det er viktig, legger han til.

Åtte poeng ned til Staal

Seieren mot Randaberg satt langt inne, virket det som i starten av kampen. Laget slet litt med å finne posisjonene sine, og spissene slet innledningsvis med å finne nettmaskene.

– Vi har en tendens til å bruke litt tid på å komme i gang, og det gjorde vi i dag og. Heldigvis er vi effektive på de sjansene vi får. At vi scorer på to av tre sjanser er ikke tilfeldig, for vi har gode spisser der fremme.

Etter seieren mot Randaberg tok Sola nok et steg mot opprykk. Laget fra persillebygda var det første som slo Sola denne sesongen. Sola står med sterke tretten seiere, to uavgjort og to tap. Distansen til Staal Jørpeland er fortsatt på åtte poeng, og lagene møtes til dyst neste torsdag. Derfor var tre poeng mot Randaberg viktig.

– Vi snakket om det før kampen at vi hadde mulighet til å distansere Randaberg bak oss. Det er tett bak Staal. Jo flere kamper vi vinner, jo flere lag er det som detter av bak Staal, så denne seieren var veldig herlig.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!