Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sterkt Sola-poeng

Sterkt Sola-poeng

Tom Erik Maldal jubler etter å ha sendt Sola i ledelsen som Vard Haugesund. FOTO: Charlotte Mæland

Mot tabelltoer Vard Haugesund kjempet Sola seg gjennom kampen til 2-2.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.06.2015 kl 19:41

FOTBALL: Etter seieren mot Donn forrige helg var trener Maurice Ross klar på at laget hans kunne ta poeng, og også seieren, mot topplaget Vard Haugesund. Det klarte laget, men så det skummelt ut fra start.

For etter bare et minutt var Vard Haugesund frempå og truet Sola. Etter mye klabb og babb, og halvdårlige klareringer, havnet ballen hos Maid Memic som klinket ballen i mål.

På sidelinjen stod Ross og så i bakken, mens spillerne ga hverandre en overhaling. Likevel ga de ikke opp.

– Vi kan ikke grave oss ned etter minutt. Hva skal vi da gjøre? Da taper vi kanskje med fem mål. Det er mer eller mindre en hel kamp igjen å spille og alt kan skje i løpet av 90 minutter, sier Simen Melhus etter kampen.

Sola skrudde noe mer på etter scoringen, men slet fortsatt litt med å komme ordentlig i gang. Laget stod for noen feilpasninger og tok også feil valg i de neste minuttene, men så begynte det å stemme mer og mer i angrepsfotballen.

Nytt Kotlica-mål

Etter 18. minutter var det nemlig nok en gang rom for Amar Kotlica som takket for sjansen og utlignet til 1-1. Vard Haugesund kom litt mer med i spillet etter utligningen, men klarte ikke true Sola helt. Istedenfor var det nok en gang Kotlica som stakk seg frem da han prøvde å tråkke seg gjennom to Vard-spillere, ble felt og fikk straffe.

Tom Erik Maldal har knapt bommet på et straffe gjennom sin karriere og var nok en gang sikker fra krittmerket. Dermed ble det et rotterace frem mot pause, og Lars Øvernes var deltagende i at Sola holdt ledelsen da han vartet opp med en fantastisk reaksjonsredning da han fikk armen opp på et knallhardt skudd fra Vard.

Etter pause ble Vard mer giftige. De skrudde opp sitt eget tempo i forhold til tempoet i andre omgang og lot Sola få kjenne på toppnivået i 2. divisjon. Det tok dem ett minutt å score i første omgang og seks minutter å score i andre omgang slik at det nok en gang var likt i regnskapet.

Vard kjørte andre omgang

Likevel hang Sola godt med og klarte også å hevde seg foran Vards mål, uten at det hjalp nevneverdig. Istedenfor var det Vard som fikk kjøre på med sitt spill, og Sola kan takke sin keeper, Øvernes, for at det ikke ble et stygt resultat. Flere ganger var han nemlig på ballen og fikk avverget scoring for bortelaget. Han fikk også hjelp av treverket en gang, men alt i alt var Solas sisteskanse solid da det begynte å røyne på for laget.

– Lars gjorde en kjempeinnsats i mål og er den beste på laget i dag, skryter Melhus uoppfordret.

Sola stod mot, til tross for Vars sjanser mot slutten, og gikk dermed av med et sterkt poeng mot laget som ligger på andre plass i 2. divisjon. Men uten tre poeng var detvanskelig for Melhus å være i ekstase over det ene poenget.

– Det er synd, for vi spilte så bra i første omgang, så det føles litt bittert. Det er vanskelig å være fornøyd når du ikke vinner fotballkamper. Du sitter igjen med en tom følelse.

Tror på poeng i Egersund

Lettere blir det ikke for Sola sin del. Allerede lørdag møter Sola nok en toppkandidat i Eigersund. Lagene møttes i 1. runde i cupen tidligere i år, i Egersund, og da var det Sola som stakk av med seieren. Likevel har spillerne og trenerteamet tro på at laget kan hanke med seg poeng også i den kampen.

– Nå har vi innsett som lag at det er ikke så stor forskjell på lagene i divisjonen. Jeg skal ærlig innrømme at det gikk et par kamper før vi innså det. Nå bryr vi oss ikke om hvem vi møter lengre. Vi rundspiller Vidar, der vi burde vinne 5-1, og når de da slår de andre topplagene kan vi og gjøre det.

Nøkkelord

Sola - Vard Haugesund

2-2 (2-1)

2. divisjon
Sola stadion
Lørdag 13. juni

Mål: 0-1 Maid Memic (1.), 1-1 Amar Kotlicka (18.), 2-1 Tom Erik Maldal (35.), 2-2 Roy André Miljeteig (51.)

Startoppstilling Sola: Lars Øvernes - Ola Alsaker, Harald Vindenes, Ådne Helland Vevatne, Steffen Bøifot - Kristoffer Rasmussen, Simen Melhus, Tom Erik Maldal, Morten Bjørlo (Vetle Hellestø, 89.) - Simen Berntsen (Emil Mikalsen, 61.), Amar Kotlicka (Tord Forberg Oftedal, 81.)

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!