Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Surt tap i Bergen

Surt tap i Bergen

Sola klarte heller ikke mot Fana å holde tett bak. FOTO: Charlotte Mæland

– Tempo ble drept hele tiden, og summerer vi opp hvor mange ganger spillere ligger nede er vi oppe på ti bare i andre omgang. Det gjør at vi kommer ut av rytmen vår. Men vi taper kampen fordi vi er dårlige i begge boksene. Det er frustrerende.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.05.2016 kl 10:33

FOTBALL: Kommentaren er fra Tom Erik Maldal etter 2-0-tapet mot Fana. Han er tydelig på at Sola ikke var gode nok i boksene og ikke tok vare på sjansene sine og at det var derfor de tapte kampen. Likevel er han frustrert. Sola hadde alle muligheter til å ta en tidlig ledelse, som de har gjort i to av tre kamper før denne. Men fremfor å score på sjansen kontret Fana og gikk opp i ledelsen.

– Vi starter godt og kommer alene med keeper rett før de gjør 1-0, og der burde vi scoret. De kontrer, slår en lang ball bak vår venstre back, Lars (Øvernes journ.anm.) kommer ut, havner i duell med en av deres spillere, han har nesten ballen i grep, men den spretter ut og så scorer de, oppsummerer Maldal.

Burde tatt ledelsen

Men Sola ga ikke opp og malte på det de kunne utover omgangen. Stian Michalsen, Kristoffer Rasmussen og Vetle Myhre hadde alle sjanser til å score, men til og med Solas scoringsvante spisser ble for veike foran mål.

– Det er surt, for vår største sjanse er før 1-0-målet. Vi gjør mye bra, men det virker som vi skal dra til foran mål og så blir det ikke så bra. Vi får ikke godt nok treff på ballen. Fana sloss og kriger og gjør det spesielt godt i boksene, og det er der du vinner kampene, konstaterer Maldal.

Etter Fanas scoring i første omgang mener Maldal Sola var klart best. Michalsen hadde en god sjanse til å utligne, og sola malte på så godt de kunne.

Spilte bra i første omgang

– Vi gjør en meget bra første omgang, vi kommer til to gigantsjanser og tre eller fire halvsjanser. Egentlig er vi ganske fornøyde med det vi gjør i den første omgangen, for vi er det beste laget, skryter Maldal.

– I andre omgang blir vi enige om å fortsette, for vi er nær scoring. Men så virker det som vi skrur av, de tar over og får trykk på oss. De kjører på med lange kast, dødballer og pumper baller opp slik at vi får et veldig trykk på oss. Men etter 20 minutter tar vi over og er der vi var i første. Vi presser på, men det er ikke særlig med sjanser, forteller han videre.

Utover hele omgangen prøvde Sola å få den viktige utligningen, men skrellen kom like før slutt da Fana la på til 2-0. Det ble nok av tilleggsminutter til å prøve å pynte på resultatet, men det ble altså en frustrerende fotballkamp for Sola. Neste helg reiser Sola østover for å spille mot Lørenskog som ligger på 5.plass i avdelingen. Sola ligger foreløpig på 7. plass.

Nøkkelord

Fana - Sola 2-0 (1-0)

2. divisjon
Lørdag 30. april
Nesttun kunstgress

Mål: 1-0 Christian Heimark (6.), 2-0 Sondre Liseth (89.)

Startoppstilling Sola: Lars Øvernes - Eirik Bjørnø, Vegard Maldal, Aleksander Idland, Steffen Dahl Bøifot - Fabian Alonso Calderon (Sander Schaathun Grelland, 89.), Vetle Tønne Estensen, Andreas Rosnes (Vegard Nesse Meling, 70.), Stian Michalsen - Kristoffer Rasmussen (Geir Dahle Høyland, 53.)- Vetle Lunde Myhre

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!