Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tapre Sola-spillere var sjanseløse

Tapre Sola-spillere var sjanseløse

Her spiller Lennox Kanu seg forbi Viking-forsvaret og sørger for Solas eneste mål i cupkampen mot eliteserielaget fra Stavanger. Kampen endte 1-7. FOTO: Bjørn Idar Friisenfeldt

Et heltent Viking-lag avgjorde kampen med 4 mål i løpet av de første 30 minuttene i 2. runde i cupen. Cupfesten på banen ble det dermed aldri noe av for tapre Sola-spillere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2014 kl 22:05

FOTBALL: Sola gikk til kampen i en litt defensive 5-3-2-formasjon i håp om å demme opp for eliteserielaget. Tanken var god, men mot et skjerpet Viking-lag holdt det ikke.

Gjestenes spillere var offensive og la Sola-spillerne under hardt press tidlig. Sola holdt unna en stund, men etter 15 minutters spill måtte forsvaret kapitulere. 0-1 var et faktum etter at Viking-spiss Osita Chikere var sist på ballen.

Viking fortsatte sitt gode spill og like etter halvtimen var spilt, var stillingen 0-4. Kampen var i realiteten over.

Scoringsfest

De siste 60 minuttene ble en ren transportetappe for elitelaget, som utover i kampen slapp litt opp på tempo og presisjon. Sola kunne dog ikke forhindre ytterligere tre Viking-scoringer.

En liten fjær i hatten ble det for Solas Lennox Kanu da han reduserte til 1-6 snaut halvtimen før slutt.

Kampen endte fortjent 1-7 og Viking fortsetter på veien til Ullevål.

Vanskelig motstander

Et av få Sola-lyspunkt i kampen var Kanu sitt reduseringsmål. Spissen selv beskrev målet på følgende måte:

– Jeg gjorde slik jeg alltid gjør: Dribler 2-3 mann og setter ballen i mål, slik jeg pleier å gjøre, sier han med et glimt i øyet.

Han var imponert over Viking.

– Det var vanskelig å spille mot tippeligalaget Viking. De har stort tempo i spillet sitt og gjorde det vansklig for oss, avslutter han.

Fornøyd Viking-trener

Kjell Jonevret var en fornøyd mann etter at cupavansementet var i boks.

– Vi mønstret et bra lag og klarte å få kampen dit vi ville tidlig. Ledermålet etter 12 minutter var viktig, og i det hele var den første halvtimen meget bra, sier han og erkjenner at laget tok foten av gasspedalen utover i kampen.

– Vi er inne i et tøft kampprogram og således passet det bra at vi ikke trengte å ta oss helt ut, men spillerne skal uansett tåle to kamper i uken, avslutter han.

Skuffet Ross

For Sola-trener Maurice Ross ble ikke kamputviklingen som han hadde håpet og drømt om. Viking fikk et tidlig ledermål, og da var mye gjort.

– Jeg la opp taktikken med at vi skulle prøve å spille ball. Fem spillere bak skulle gi oss ro i oppspillsfasen, men dessverre fikk vi et tidlig mål imot og da ble det vanskelig for oss. Kampen var «død» etter en halvtime og da handlet det om å fullføre kampen. Jeg er skuffet over at vi slipper inn noen «enkle» mål i starten. Det ødelegger kampen for oss, sier han og legger til at cupen har vært en opplevelse for både spillere og resten av klubben.

Se bildet større

Nærmere 1300 tilskuere fikk med seg cupkampen mellom Sola og Viking på Sola stadion torsdag kveld. FOTO: Bjørn Idar Friisenfeldt

Se bildet større

FOTO: Bjørn Idar Friisenfeldt

Faktaboks

Kampfakta

Sola – Viking 1-7 (0-4)

NM, 2. runde

Sola stadion
Torsdag 8. mai, kl. 1800
Tilskuere: 1280

Mål for Sola: Lennox Kanu

Mål for Viking: Osita Chikere 2, Bjørn Daniel Sverrisson 2, Christian Landu Landu, Sverrir Ingason, Martin Hummervoll.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!